Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Wolfsburg - Bayern Münih: 1-1 (5-4)

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/08/2015 - 23:49 GMT+3

Almanya Süper Kupası'nı, Bayern Münih'i normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla 5-4 yenen Wolfsburg kazandı

Bayern Munich's Philipp Lahm and Douglas Costa (C) challenge VfL Wolfsburg's Maximilian Arnold (R) during the German Supercup

Görsel kaynağı: Reuters

Almanya'da Bundesliga şampiyonu ile Almanya Kupası'nın kazanının karşı karşıya geldiği Almanya Süper Kupası'nda 2015'in zafere ulaşan takımı Wolfsburg oldu.
Geçtiğimiz sezonda Borussia Dortmund'u finalde 3-1 yenerek Almanya Kupası'nı kazanan Wolfsburg, Bundesliga'yı domine eden ve üst üste 3. kez şampiyon olan Bayern Münih'i normal süresinde 1-0 geriye düştüğü maçta 1-1'lik beraberliği yakalayarak maçı penaltılara taşıdı.
Penaltılarda rakibini 5-4'lük skor ile geçen Wolfsburg, ilk kez yer alma başarısı gösterdiği Almanya Süper Kupası'nda zaferi elde etmiş oldu.
Bayern Münih'in golünü 49.dakikada Polonyalı yıldız Robert Lewandowski atarken Wolfsburg'da maçı uzatmalara taşıyan golü 89. dakikada eski Arsenalli Nicklas Bendtner attı. Penaltılara giden maçta Xabi Alonso'nun panenkasını Casteels ayağıyla kurtardı. Son olarak topun başına yine Nicklas Bendtner geçti ve Danimarkalı oyuncunun golü ile kupa Wolfsburg'un oldu.
Bayern Münih'te Arturo Vidal, Arjan Robben, Philip Lahm ve Douglas Costa penaltı atışını gole çevirdi. Wolfsburg'ta ise Ricardo Rodriguez, Kevin de Bruyne, Andre Schurrle, Max Kruse ve Nicklas Bendtner penaltı atışlarını kaçırmadı. Penaltıları 5-4 kazanan Wolfsburg, 2015 Almanya Süper Kupası'nın sahibi oldu.
Bu müthiş karşılaşma 1 Ağustos Cumartesi saat 21:30’da naklen ve sadece Eurosport 2’de yayınlandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş