Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Asya'da ilk finalist belli

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 21/10/2010 - 12:03 GMT+3

Asya Şampiyonlar Ligi'nde Kore temsilcisi Seongnam Ilhwa Chunma yarı finalin ikinci ayağında ilk maçı 4-3 kaybettiği Suudi Arabistan temsilcisi Al Shabab karşısında elde ettiği 1-0'lık sonuçla finale adını yazdırmayı başardı.

Seongnam - Cho Dong-Keon

Görsel kaynağı: AFP

Deplasmanda atılan gol avantajı ile rakibini safdışı bırakan Kore temsilcisinde takımına galibiyeti golü maçın 30. dakikasında takımın forveti Cho Dong-Keon kaydetti.
Seongnam karşılaşmaya oyunun her iki tarafında da etkili bir futbol sergileyerek başladı ve tur için ihtiyacı olan gole ilk yarıda Dzenan Radoncic'in uzun pası sonrası topla buluşan forveti Cho ile ulaştı. Müsabakanın geri kalan dakikalarında defansif bir oyun ortaya koyan Seongnam karşısında Suudi Arabistan temsilcisi Nasser Al-Shamrani ve Abdullah Suhail ile net fırsatlar yakalasa da Kore'li kaleci Jung'u geçmeyi başaramadı.
Asya Şampiyonlar Ligi'nde 1996 yılında şampiyonluğu bulunan Seongnam 13 Kasım'da Tokyo'da oynanacak finalde İran Ligi lideri Zobahan ya da Suudi Arabistan'tan Al Hilal ile karşılaşacak. İran'ın İsfahan şehrinde oynanan yarı final birinci maçında daha önce iki kez Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Al Hilal sahadan Zob Ahan kaptanı Ghasem Hadadifar'ın frikik golüyle 1-0 mağlup ayrılmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam