Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Asya Kupası Yarı Finali: Avustralya 2-0 Birleşik Arap Emirlikleri

Eurosport Türkiye

Güncellendi 27/01/2015 - 14:02 GMT+2

Asya Kupası'nda ev sahibi Avustralya, yarı finade Birleşik Arap Emirlikleri'ni yenerek finalde Güney Kore'nin rakibi oldu.

Avustralya BAE'yi yenerek finale çıktı

Görsel kaynağı: Reuters

Asya Kupası yarı finalinde Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri'ni 2-0 yendi ve ev sahibi olduğu turnuvada finale yükseldi.
Avustralya'ya finali getiren golleri 3. dakikada Sainsbury ve 14'te Davidson kaydetti.
Maça hızlı başlayan taraf Avustralya oldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topa iyi yükselen Avustralyalı futbolcu Sainsbury, takımını maçın başında 1-0 öne geçirdi.
Hızlı temposunu sürdüren Avustralya bu kez 14'te Davidson'la farkı 2'ye çıkardı. Yine sağ kanattan gelen ortaya BAE savunması müdahale etti. Dönen topu tamamlamak isteyen Avustralya hücumcularına bir kez daha savunma engel oldu. Boşta kalan topa son anda dokunan Avustralyalı futbolcu uyugun durumdaki Davidson'un önüne yuvarladığı topu genç oyuncu kalecinin sağından ağlara gönderdi.
Karşılaşmanın ilk yarısının kalan dakikalarında ve ikinci yarısında da gol olmayınca Avustralya, bu yıl ev sahibi olduğu bu turnuvanın tarihinde ikinci kez final oynama hakkı kazandı. Avustralya, bir önceki turnuvanın finalinde Japonya'ya 1-0 yenilerek gümüş madalyada kalmıştı.
Güney Kore ile Avustralya arasındaki Asya Kupası final karşılaşması, 31 Ocak Cumartesi günü, Sidney kentindeki Avustralya Stadı'nda oynanacak. Irak ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin karşılaşacağı 3'üncülük maçı ise 30 Ocak Cuma günü, Newcastle Stadı'nda yapılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam