Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hiddink suçluyu buldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/12/2011 - 14:01 GMT+2

Türkiye A Milli Futbol Takımı Eski Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2011 yılını değerlendirdi. Hiddink, De Telegraaf'taki köşe yazısında, "Yarım kalan işimi Türkiye ile bitiremedim. Bunun için kendimi iyi hissetmiyorum" derken, şike iddiaları yüzünden Türkiye'de başarılı olamadığını ifade etti.

guus hiddink

Görsel kaynağı: AA

Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf'taki haftalık köşe yazında 2011 yılını kaleme alırken, "Yarım kalan işimi Türkiye ile bitiremedim. Bunun için kendimi iyi hissetmiyorum" diyerek, şike iddiaları yüzünden Türkiye'de başarılı olamadığını yazdı.
Karışık duygular
A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2011 yılını, Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf'daki köşe yazında değerlendirdi. Guus Hiddink, "Karışık Duygular" başlığı altında kaleme alınan yazında; "Çok net olmak gerekirse, 2011 yılına karışık duygular içerisinde bakıyorum. Türkiye'de yarım kalan işimi bitiremedim. Bunun için kendimi iyi hissetmiyorum. Ama diğer taraftan Hollanda futbolundaki olumlu gelişmeler beni mutlu ediyor" diyerek başladığı yazısında " Aslında Türkiye'deki işim planlandığı gibi iyi gidiyordu. Eski federasyon başkanıyla çok net konuşmuştuk. Tek hedef, 2012 Avrupa Şampiyonluğu değildi. Asıl hedef hem milli takım hem de kulüp futbolunu gençleştirmekti.
Şike iddiaları etkiledi
Uzun bir zaman bu konuda bir sıkıntı yaşamadım. Şike iddiaları ortaya çıkana kadar herşey iyi gidiyordu. Şike iddiaları ortaya çıktıktan sonra her şey alt üst oldu. Kara bulut gibi kulüplerin üstüne çöken şike iddiaları, milli takımı da olumsuz yönde etkiledi.
Hedefler farklı
Federasyon başkanı değiştiğinde, eski başkan ile yeni başkanın hedeflerin farklı olduğunu hissetmeye başlamıştım. Doğruyu söylemek gerekir, bu konuda bana bir baskı falan yapmadılar. Yollarımızı ayırmamızda en büyük neden bu değildi. Hırvatistan karşısında oynadığımız karşılaşma sonrasında, hedefimiz olmamasına rağmen 2012 Avrupa Şampiyonası'ndan elenmemiz yollarımızı ayırdı. Şike iddiaları yüzünden Türk futbolunda ki karışıklık çığlıkları, milli takımdan başarı bekleniliyordu, olmadı. Ben bu konuda her zaman sakin ve soğukkanlıydım. Yeni yönetim, yeni bir yol seçmek istiyordu. Bu konuda bende zorluk çıkarmadım" diyerek Türkiye macerasını nasıl bittiğini yazdı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam