Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Susiç şaşkın

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 17/11/2011 - 18:43 GMT+2

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Portekiz'e 6-2 yenilerek finallere kalamayan Bosna-Hersek A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Safet Susiç, ''Kendimi nakavt edilen bir boksör gibi hissediyorum'' dedi. 

Safet Susic

Görsel kaynağı: Reuters

Susiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Portekiz'i oynadığı maç ve sergilediği futboldan dolayı tebrik ederek, rakip takımın kendilerinden çok daha iyi oynadığını kaydetti. 
Antrenörlük kariyerinde 6-2 gibi farklı bir skorla maç kaybetmediğini ifade eden Susiç, takımın başında kalıp kalmayacağı yönünde gazetecilerin sorusu üzerine bu konuda düşünmesi gerektiğini ifade etti.
Manchester City'de forma giyen Bosna-Hersek'in yıldız futbolcusu Edin Dzeko da maçın farklı bir skorla kaybedilmesinde kırmızı kart gören Senad Luliç'in ''suçu olmadığını'' dile getirdi. 
Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı kaptanı ve İspanya'nın Sevilla takımında forma giyen Emir Spahiç de Safet Susiç'in takımın başında kalması gerektiğini söyledi. 

Halilhocic Susiç’i anlayışla karşılıyor
Fransa'nın Paris Saint Germain, Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb, Fildişi Sahili A Milli Takımı ve Trabzonspor gibi takımları çalıştıran ve şu anda Cezayir A Milli Futbol Takımı'nın başında olan Vahid Halilhociç de Bosna-Hersek'in Portekiz'e 6-2 yenilmesiyle ilgili Dnevni Avaz gazetesine yaptığı açıklamada, Bosna-Hersek'e 2 gol atan Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun Portekiz milli takımındaki önemini vurgulayarak, Safet Susiç'in Portekiz'e karşı 2 forvetle oynamamasını anlayışla karşıladığını ifade etti. 
Ronaldo ve Nani gibi oyuncuların karşısında tamamen hücuma yönelmenin yanlış olacağını vurgulayan Halilhociç, ''Portekizliler aslında bizim skoru 2-1 yaptığımız sırada şaşkınlık yaşadı, o dakikalar bizim için fırsattı, ancak değerlendiremedik'' diye konuştu. 
Bosna Hersek takımının orta saha oyuncusu Senad Luliç'in maçın 54. dakikasında hakeme itiraz etmesinin ardından kırmızı kart gördüğüne de değinen Halilhociç, şöyle konuştu: 
''Bosna-Hersekli oyuncunun yan bakışı için bile kırmızı kart gösterilebilir. Luliç'in, Alman hakem Wolfgang Stark'ın sabrını zorlamaması gerekiyordu. Bosna-Hersekliler, Fransız, İngiliz veya Portekizliler'den farklı muamele görüyor. Ben bunu kendi tecrübelerimden biliyorum.'' 
Halilhociç, Portekiz'le oynanan ve golsüz berabere biten Zenica'daki ilk maçta taraftarların Ronaldo'ya karşı ''Messi, Messi'' diye tezahürat yaparak, onun dünyanın en iyi oyuncusu olmadığını söylemeleri bu oyuncuyu rövanş için daha da motive ettiğini belirterek, ''Dünyaca ünlü Ronaldo gibi klas oyuncuyu kızdırmamak gerek. Zenica'da olanlar Ronaldo'yu ikinci maç için ayrı bir şekilde motive etti'' dedi. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam