Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

cuneyt cakir euro 2012

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/06/2012 - 12:15 GMT+3

İtalya'nın İrlanda ile yaptığı kader maçını yöneten FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır İtalyan basınında hem eleştirildi hem övüldü!

Cüneyt Çakır

Görsel kaynağı: AA

Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'nın İrlanda ile yaptığı kader maçını yöneten FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, İtalyanlardan genel olarak tam not aldı. Maç sırasında İtalya'dan Balzaretti, De Rossi ve Buffon'a sarı kart gösteren Çakır, İrlanda'dan da O'Shea, St Ledger ve Andrews'e sarı kart verdi. Çakır' Andrews'i, 89'uncu dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.
Maç İtalya'da ilgiyle takip edildi. Cafe, bar ve spor tesislerinde maç yayınına büyük ilgi gösteren İtalyanlar 90 dakika boyunca 7'den 77'ye ekrana kilitlendi. Çakır'ın maçın bitiş düdüğünü çalmasıyla rahat bir nefes alan futbolseverler, Türk hakemin yönetimini beğendi.
İtalyan spor basınında da maça büyük yer verildi. Gök mavilerin Cassano ve Balotelli'nin golleriyle 2-0 galip bitirdiği maç için günlük spor gazetesi Gazetta della Sport'da, "Çakır maçı iyi yönetti" yorumu yapıldı.
Milano kentindeki kafelerde takımlarını takip eden İtalyanlar, Çakır'ın önemli bir hata yapmadan maç yönettiği görüşünde birleşti.
'Hakem iyiydi'
"Böyle gergin bir maç olunca kolay değil tabi, bazı hataların olması doğal, ama önemli bir hata yapmadı. Bazı kararları oldukça sertıı ama futbolda olur böyle şeyler"
"İyi bir maç çıkardığını söyleyebilirim. Bu şampiyonada hakemlerin tamamı oldukça iyi. Bu maç için de hakem iyiydi."
"Oldukça sert bir maç oldu. Hakem sanki biraz İtalya lehine davrandı"
İtalyan basını, Cüneyt Çakır için ikiye bölündü
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu'nda İrlanda karşısında elde ettiği 2-0'lık bir skorla çeyrek finale yükselmeyi başaran İtalya galibiyetini kutlarken, Türk asistanlarıyla birlikte maçı yöneten Hakem Cüneyt Çakır da çok konuşuldu. İtalyan gazetelerinde Çakır hakkında yapılan yorumlarda, övgüler de yergiler de vardı.
Ülkenin en prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, Çakır'a 10 üzerinden 6,5 puan vererek, "Belki O'Shea'ya ikinci bir sarı kart verebilirdi ve yine O'Shea elini kullandığı için penaltı kararı alabilirdi" yorumu yaptı. Gazete, yardımcı hakemlere ise 6 ila 6,5 arasında puanlar verdi.
Corriere dello Sport ise, 5,5 puan verdiği Çakır'ın, İtalyanların penaltı istemesine rağmen St Leger'in omuz hareketini iyi gördüğünü ancak O'Shea'ya ikinci sarı kartı göstermediğini belirtti. Cüneyt Çakır'ın, De Rossi'ye yapılan faule geç düdük çaldığını da öne süren gazete, "Top, St Leger'in omzuna dokunduğunda, koluna değmiş hissi verdi. Hakem, burada penaltı vermemekle iyi yaptı. Maçın 84. dakikasında ise top, görülür görülmez bir şekilde O'Shea'nın eline değdi. Burada İtalya lehine penaltı verebilirdi. O'Shea, ikinci sarı kartı da Balzaretti'nin tişörtünü çekiştirmesinden dolayı alabilirdi" yorumlarını da ekledi.
Kusursuz bir hakem değil
Tuttosport gazetesi, yine İtalya'ya verilmeyen bir penaltı ve bazı kararsızlıkları yüzünden Çakır'a 5,5 puanı layık gördü.
Il Messaggero gazetesi, 5,5 puan gönderdiği Çakır'a en ağır eleştiriyi getirdi. Gazete, "Sarı kartları abarttı, bazen durduran şeyler olsa da o oyunu devam ettirdi. Şampiyonanın en genç hakemi olabilir ama kusursuz değil aksine belirsizliklerle dolu. İrlandalılar, İtalyanlardan daha şikayetçilerdi. Bu karşılaşmalarda dönemin hakemi o kadar" diye eleştirilerini sıraladı.
Donanımlı bir hakem
Corriere della Sera, Cüneyt Çakır'a en çok destek çıkan gazete oldu. Türk hakeme 7 puan veren gazete, "Genç, ne yapacağını bilen donanımlı, nadir içgüdüsel davranan bir hakem" yorumunun altına, "Baştan itibaren kılı kırk yardı, asistanları oyunun kontrolünü tamamlarken, o önemsiz faulleri bile cezalandırmaya hazırdı. St. Ledger'in omuz hareketini iyi görerek, İtalyanların protestolarına aldırmadı" analizlerini ekledi.
La Repubblica gazetesi, 6,5 puanı uygun gördüğü Çakır'ın, bazı hırçınlıklar karşısında (öyle olmamasına rağmen Di Natale penaltı istiyordu, orta sahadan faul sesleri yükseliyordu) doğru tavır sergilediğini, maçın büyük problemler olmadan bittiğini ve kart gösterimlerinin yerinde olduğunu ifade etti.
Il Giornale de bazı yönlerini eleştirdiği Çakır'a 6 puan verdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam