Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Euro 2012'nin unutulmazları

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/12/2012 - 05:44 GMT+2

Euro 2012’den akılda kalanları sizin için derledik.

Italy's Andrea Pirlo chips a penalty past England's Joe Hart in a Euro 2012 quarter-final

Görsel kaynağı: AFP

Turnuva başlamadan önce, Euro 2012’nin yer alacağı son büyük organizasyon olduğunu söyleyen Andriy Shevchenko, turnuvanın açılış maçında İsveç’e karşı 1-0 geriye düşen Ukrayna’yı ikinci yarıda attığı iki golle galibiyete taşımıştı.
Arsenal ve Sunderland formaları giyen, şimdilerde Juventus’ta sakatlıklarla boğuşan Nicklas Bendtner, Portekiz’e karşı attığı golden sonra iç çamaşırındaki bir bahis şirketinin reklamını gol sevincine dahil edince UEFA’dan ceza almıştı.
picture

2012 EURO Nicklas Bendtner Denmark Dänemark

Görsel kaynağı: Eurosport

İngiltere’yi penaltılarda saf dışı bırakan İtalya’da Andrea Pirlo, topun başına gelen oyuncular arasında hiç şüphesiz en soğukkanlısıydı. ‘Panenka’ stili penaltısıyla Joe Hart’ı mağlup eden Pirlo, seyircilere Euro 2012’nin en unutulmaz anlarından birini yaşatmıştı.
Çeyrek finalde Çek Cumhuriyeti’ne karşı olağanüstü bir performans ortaya koyan Real Madrid’in süperstarı Cristiano Ronaldo, Portekiz’in yarı finale yükselmesinde en önemli pay sahibiydi.
Yarı finalde Almanya’ya karşı fileleri iki kez havalandıran İtalyan yıldız Mario Balotelli, hayli konuşulan bir gol sevincine imza atmıştı.
picture

Mario Balotelli

Görsel kaynağı: Reuters

Turnuva öncesinde bazı otoriteler tarafından şampiyonluk için favori olarak gösterilen Hollanda, grupta Almanya, Portekiz ve Danimarka’ya karşı oynadığı üç maçı da kaybederek Euro 2012’nin belki de en büyük hayal kırıklığına imza attı. Bu başarısızlıktan sonra Hollanda Teknik Direktörü Bert van Maarwijk görevini bıraktığını açıklamıştı.
Yoğun yağış altında öpüşen Fransız çift, Euro 2012’nin saha dışı klasiklerinden biriydi.
picture

euro 2012 french couple, fan, kiss, fans, rain

Görsel kaynağı: Reuters

Euro 2012’nin üzücü yanlarından biri ise turnuva genelinde yaşanan ırkçılık problemiydi. İtalya’nın Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldığı maçta taraftarlardan biri Mario Balotelli köşe vuruşu kullanırken İtalyan oyuncuya ırkçı sözler sarf ederken, maymun taklidi yapmışlardı. Maç esnasında bir güvenlik görevlisi de sahaya atılmış bir muzu kenara götürürken görüntülenmişti.
Çeyrek finale yükselme maçında Rusya’yı Giorgios Karagounis’in tek golüyle mağlup eden Yunanistan’da futbolcular, karşılaşma sonunda tur atladıklarına inanamayacak derecede sevinmişlerdi. Takım halinde tribünleri selamlayan Yunan futbolcular, turnuvanın en güzel görüntülerinden birine imza atmışlardı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam