Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

italya ispanya final

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/07/2012 - 00:37 GMT+3

Euro 2012 finalinde İtalya’yı 4-0’lık skorla mağlup eden İspanya, Avrupa’nın en büyüğü oldu. Boğalar, şampiyona tarihinde üst üste zafere ulaşan ilk takım unvanına ulaştı.

ispanya, italya, euro 2012, avrupa, şampiyon, spain

Görsel kaynağı: Reuters

Euro 2008 ve 2010 Dünya Kupası’nı kazanan ve Euro 2012’ye de favori sıfatıyla gelen İspanya, hiç kimsenin finale hatta yarı finale çıkma şansı dahi vermediği ancak oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesi mest eden İtalya ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısına İspanya çok daha etkili başlayan taraftı. Boğalar, turnuvanın yıldızı Pirlo’nun rahat top almasını Xavi’nin presi ile engellerken 14. dakikada skor değişti. Iniesta’nın dikine muhteşem pasında Fabregas çizgiden ortasını yaptı. Altıpas civarındaki David Silva takımını öne geçirdi.

Golden sonra İtalya kornerler ve uzaktan şutlarla baskısını arttırsa da Balotelli ve Cassano istediği yerlerde topla bulaşamadı. 41. dakikada ise İspanya’nın ikinci golü geldi. Kontratak yakalayan Boğalar’da Jordi Alba 70 metrelik bir bindirme yaptı. Yeni takım arkadaşı Xavi de Alba’nın koşusunu ödüllendirdi. Genç futbolcu düzgün bir vuruşla ilk yarının skorunu ilan etti: 2-0.

İkinci yarının başında ise İspanya çok daha geniş alanlar bulmaya başladı. 60. dakikada oyuna sonradan giren Thiago Motta sakatlık geçirdi. Değişiklik hakkı kalmayınca İtalya son 30 dakikada sahada 10 kişi kaldı.

Dakikalar ilerledikçe İspanya iyice rahatladı. Oyunu istediği gibi yönlendirdi. 84'te Torres Xavi'nin ikramını golle değerlendirirken 88'de ise ikramı yapma sırası Torres'e geldi. Mata da maçın skorunu ilan etti: 4-0

İspanya, üst üste iki kez Avrupa Şampiyonu olan ilk takım olarak tarih yazdı. Büyük turnuvalarda da İspanya, İtalya'yı ilk kez mağlup etmiş oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam