Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA'dan statlara onay

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 05/10/2010 - 13:38 GMT+3

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ortak ev sahipliği yapacak Polonya ve Ukrayna'da maçların oynanacağı sekiz stadı onayladı.

EURO 2012 Polen Ukraine Stdaion Posen

Görsel kaynağı: Eurosport

UEFA Proje Direktörü Martin Kallen, Belarus'un başkenti Minsk kentinde yaptığı açıklamada, geçen mayıs ayında Polonya'yı ziyaret ettiğini ve Ukrayna'nın statlarının zamanında hazır olmaması halinde Polonya'nın turnuvaya tek başına ev sahipliği yapmasının düşünüldüğünü hatırlattı. Kallen, son incelemede ''Ukrayna'nın bu işi yapabileceğini karar verdiklerini'' belirterek, maçların Polonya ve Ukrayna'daki dörder statta oynanmasına karar verildiğini söyledi.
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şehirlerin maç programı da belli oldu. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Polonya'nın Wroclaw ve Poznan kentlerinde üçer grup maçı, Gdansk'da üç grup maçı ve bir çeyrek final maçı, başkent Varşova'da ise üç grup maçı, bir çeyrek final, bir yarı final oynanacak. Ukrayna'da da Karkiv ve Lviv kentlerinde üçer grup maçı, Donetsk'de üç grup maçı, bir çeyrek final ve bir yarı final maçı yapılacak. Finale ev sahipliği yapacak başkent Kiev'de ise final dışında üç grup maçı ve bir çeyrek final maçı oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam