Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

1. Lig yine karıştı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/06/2011 - 13:40 GMT+3

Lisansı iptal edilen Ankaraspor nedeniyle geride kalan sezonda Bank Asya 1. Lig 17 takımla oynanmış ve her hafta bir ekip maç yapamamıştı. Ankaraspor’la ilgili gelişme sonrası takım sayısı bu defa da 19’a çıktı. 2. Lige düşen Altay ise bu duruma itirazda bulundu.

altay, 2011

Görsel kaynağı: AA

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 29 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel kurulunda Ankaraspor’a önümüzdeki sezon yeniden Bank Asya 1. Lig’de mücadele etme hakkı tanınmasının ardından Altay Başkanı Ahmet Taşpınar, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:
“Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunda alınan bu karara Bucaspor, Karşıyaka, Fethiyespor ve Giresunspor kulüpleri ile birlikte anında itiraz ettik ve yasal hakkımızın saklı kalması kaydıyla Genel Kurul Divanı’na başvurumuzu yaptık. Bugün itibariyle Hukuk Kurulu’muz, konuyu inceleyip yasal zeminin hazırlanması konusunda çalışmalara başladı. Alınan bu karar, Bank Asya 1. Ligi’nin önümüzdeki sezon 19 takımla oynanmasına ve geçen sezon yaşanan sıkıntıların yeniden ortaya çıkmasına neden olacaktır. TFF’nin bu durumu yeniden gözden geçirmesi ve düşen takımların durumunu çok ince detaylarına kadar değerlendirmesi gerekmektedir.”
Herkes merakla federasyonun konuyla ilgili vereceği kararı bekliyor. Eğer son durumda bir gelişme olmazsa, her takımın bir haftayı bay geçeceği lig 19 takımla oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam