Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Adiyiah Karşıyaka'da

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 21/07/2011 - 12:31 GMT+3

Kuruluşunun 100. yılını Bank Asya 1. Lig şampiyonluğuyla taçlandırmak isteyen Karşıyaka, Milanlı Dominic Adiyiah’ı bir yıllığına renklerine bağladı.

dominic adiyiah

Görsel kaynağı: Reuters

Ganalı golcü Pazartesi günü İzmir’e gelmek için yola çıktığında kafasında bazı soru işaretleri vardı. Gana Milli Takımı’nın da forması giyen Adiyiah, hocasının “Bir 2. Lig takımında forma giyersen, seni milli takıma çağıramayabilirim” demişti. Ancak Karşıyaka Futbol Şubesi yöneticilerinden Gökhan Şensan, oyuncunun fikrinin İzmir’e geldiğinde değişeceğini düşünüyordu. Öyle de oldu. Dominic Adiyiah’ı İzmir’de yaklaşık bir kişilik bir taraftar grubu karşıladı.Karşıyaka taraftarından etkilenen ve İzmir’i çok beğenen oyuncu, kulüp yöneticileriyle el sıkıştı.
Dünyaca devi Milan‘da forma giyen Dominic Adiyiah, geçtiğimiz sezonu Reggina ve Partizan takımlarında kiralık olarak geçirmişti. Futbola Feyenoord altyapısında başlayan 22 yaşındaki golcü kiralık olarak bir yıl Karşıyaka forması giyecek.
Dominic Adiyiah transferinin hikayesi
Önceki hafta İtalya çıkarması yapan Karşıyaka’da ikinci başkan Nazım Torbaoğlu ve futbol şube yöneticisi Gökhan Şensan’ın Milan ve Inter’in yetkilileriyle görüşmesi büyük heyecan yaratmıştı. Karşıyakalı yöneticiler işte bu temaslar sırasında Adiyiah için Milan’la el sıkışmış, oyuncunun menajeriyle her konuda anlaşmıştı. Ancak Adiyiah’ın kafasında soru işaretleri vardı. Türkiye’de forma giymesinin, Milli Takım kariyerini olumsuz etkileyebileceği konusunda şüpheleri vardı. Ancak İzmir’e ayak basar basmaz kafasındaki soru işaretleri dağıldı.
Bir bakışta Dominic Adiyiah
Gol yollarında son derece yetenekli olan, hücumda bir forvetin durabileceği en can alıcı noktada bitiveren Adiyiah bir son vuruş ustası. Güçlü fiziği, fırsatçılığı ve golü koklamadaki becerisiyle öne çıkan sağ ayaklı yeteneğin ünü, geçen sezon Çaykur Rizespor’da forma giyen Freddy Adu’yu aratmayacak düzeyde.

Adiyiah, Mısır’daki 2009 Dünya U-20 Şampiyonası’nda Gana Milli takımının zafere ulaşmasında başrol oynamış ve iki ödülle turnuvaya damga vurmuştu. O dönemde 19 yaşında olan Ganalı oyuncu, attığı sekiz golle turnuvanın en skoreri olmuş ve Altın Ayakkabı’nın sahibi olmuştu. Adiyiah aynı zamanda futboluyla da Altın Top ödülünü almıştı.
Özellikle Tiago Bezerra’yı takımda tutamayan Karıyaka için bu transfer son derece önemli.
Karşıyaka’nın transferleri:
Özgür Bayer (Boluspor)
Ufukhan Bayraktar (Altay)
Ferdi Elmas (Karabükspor)
Özgür Volkan Yıldırım (Erciyespor)
Ahmet Burak Solakel (Denizlispor)
Muhammed Türkmen (Ankaragücü)
Akeem Agbetu (Sivasspor)
Erhan Şentürk (Galatasaray)
Uğur Erdoğan (Kartalspor)
Murat Sözgelmez (Sivasspor)
Murat Akyüz (Denizlispor)
Bülent Ataman (Karabükspor)
Özgürcan Özcan (Adanaspor)
Serdar Eylik (Galatasaray)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam