Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Gözler 1. Lig’de

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/07/2011 - 12:03 GMT+3

Şike soruşturmasında dikkatler Bank Asya 1. Lig’de. Altay’da gözler, Kartalspor’un son iki haftada topladığı altı puana çevrildi. Altay Kulüp Müdürü Erman Ertaş gözaltında. Ligde Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ve yardımcısı Serdar Berkin de soruşturma kapsamında gözaltında tutuluyor.

katalspor, boluspor, 2011

Görsel kaynağı: AA

Pazar sabahı saat 07.00 sularında ‘Türk futbol’ tarihinde eşi görülmemiş bir operasyon için düğmeye basıldı. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere birçok kulüp yöneticisi ve futbolcu gözaltına alındı. Elde edilen son bilgilere göre 15 ilde 50 kişi gözaltına alındı.

Büyük gözaltının Bank Asya 1. Lig ayağı da vardı. Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Altay Kulüp Müdürü Erman Ertaş da gözaltına alınan isimlerden. Giresunspor eski başkanı, menajer Olgun Peker de şike iddiaları kapsamında gözaltına alındı. Son gelen haberlere göre Giresunspor basın sözcüsü Fatih S. ve gazeteciler C.S, A.Ş, M.Y, M.E, Giresunspor Taraftarlar Derneği üyeleri S.K, H.K ve S.E'nin evlerine sabah saatlerinde polis tarafından operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan zanlılar Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların buradaki ifadeleri sürüyor. Diğer yandan olayla ilgili Giresunspor Taraftarlar Derneği üyesi E.K'nin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Dün yapılan operasyonda ise Giresunspor Kulüp Başkanı Ömer Ülkü, kulübün eski genel kaptanı Hakan Karaahmet ile Giresunspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü gözaltına alınmış, buradaki işlemlerin ardından İstanbul'a götürülmüşlerdi.
Altay'da kulüp içerisinde konuşulanlara göre bazı maçların şike olduğu belirlendi. Kartalspor’un 8 Mayıs’ta Giresunspor’u 1-0 ve 15 Mayıs’a Boluspor’u 1-0 yendiği maçların incelendiği gelen iddialar arasında. Kartalspor son iki maçta topladığı altı puanla kümede kalmayı garantileyebilmişti. Atay da son maçta Adanaspor'a 4-1 mağlup olarak küme düşmüştü.
Adanaspor konuyla ilgili internet sitesinden “Kamuoyuna duyuru” başlığıyla şu açıklamayı yayınladı:
"Futbolda Şike iddialarına yönelik operasyonlar çerçevesinde teknik direktörümüz Levent Eriş de gözaltına alınarak, ifade vermek üzere İstanbul'a gönderilmiştir. Hocamızın gözaltı süresi devam etmekte olup bizler de ayrıntıları kamuoyundan takip ediyoruz. Konuyla ilgili herhangi bir gelişme olduğunda vakit geçirilmeden sizlerle paylaşacağız. Bu arada bazı yayın organlarında Adanaspor menajeri veya yardımcı antrenörü gibi gösterilen ve gözaltında bulunan Serdar Berkin'in kulübümüzle hiçbir ilgisi yoktur."

Bank Asya 1. Ligden 2. Lig’e düşen Altay da kulüp müdürü Erman Ertaş’ın gözaltına alınmasıyla ilgili internet sitesinden bir açıklama yayınladı:
"İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Kulüp Genel Müdürümüz Erman Ertaş’ın da İzmir’deki evinde gözaltına alınması üzerine, yönetim kurulumuz ve hukuk kurulumuz, pazar günü geç saatlere kadar süren bir toplantı yaptı.
Gelişmeleri izleyen, gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma kapsamında yetkililere ulaşmaya çalışan ve durum değerlendirmesi yapan yönetim ve hukuk kurulumuz, Avukat Çağdaş Karabaş’ı Ertaş’ın avukatı olarak görevlendirerek İstanbul’a gönderdi.
Hukuk Kurulu Başkanımız Avukat Namık Kemal Marmara, toplantı bitiminde şu açıklamayı yaptı:
“Yürütülen soruşturma kapsamında kulübümüzle ilgili bir durumun olmadığı ortaya çıktı. Bu aşamada hukuka ve adalete olan inancımızı vurgularken, tek isteğimizin yürütülen soruşturmanın bir an önce tamamlanması ve gerçeklerin acil olarak ortaya çıkarılması olduğunu belirtmek isteriz.
Şu husus bilinmelidir ki; geçmişi şan ve şerefle dolu kulübümüz, tarihinin hiç bir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.
Ve tüm Türkiye, kulübümüzün bu tür hukuk ve etik dışı olaylardan en çok mağdur olan ve haksızlığa uğrayan kulüp olduğunu takdir etmektedir."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam