Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İlk finalist Gaziantep BB

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/05/2011 - 20:20 GMT+3

Tavşanlı Linyitspor, Bank Asya 1. Lig play off yarı finali rövanş maçında Gaziantep Büyükşehir Belediye’yi deplasmana 1-0 mağlup etse de bu final bileti için yeterli olmadı. İlk maçı 2-1 kazanan Gaziantep BB, deplasmanda daha fazla gol attığı için finale adını yazdırdı.

gaziantep büyükşehir bank asya

Görsel kaynağı: AA

İlk maçı 2-1’le kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da Erol Azgın, ‘kazanan takım bozulmaz’ kuralını uygulamış ve 11’de değişiklik yapmamıştı. İlk maçta Debola Ogunseye’yi yedek soyunduran Mustafa Akçay, kaleci Oğuz Dağlaroğlu’nun da cezasını tamamlamasıyla her iki futbolcuyu ilk 11’de başlattı. Abdi Aktaş da yine 11 soyunan bir diğer isim oldu. İlk maçta direkt oynayan İbrahim Genç, Hasan Ali Durtuluk ve Mikail Üzümcü ise soyunma odasında görev bekledi. “Yenilmiyorsan yenilme” felsefesinin yılmaz savunucularından biri olan Akçay, bu yolla sezon içinde iç sahada mağlubiyet yüzü görmemişti. Ta ki play-off yarı final ilk maçına kadar.
Bülent Yıldırım’ın düdüğüyle başlayan mücadelede ilk atak Tavşanlı Linyitspor’dan geldi. Takımın en skorer ismi olan Mehmet Akyüz bu pozisyondan sonuç alamadı. Ancak ev sahibinin yanıtı gecikmedi. 13 kezle Gaziantep Belediye’nin en golcü oyuncusu olan Serdar Deliktaş önünü boşaltıp vurdu ancak başarılı kaleci Oğuz Dağlaroğlu geçit vermedi. 16 iç saha maçında kalesinde yalnızca dört gol gören ve Tavşanlı’nın play off’a kalmasında büyük pay sahibi olan Oğuz, ilk yarının kalan dakikalarında da kalesini başarıyla savundu. İlk yarının en heyecanlı pozisyonunun altında Tavşanlı Linyitsporlu Mehmet Akyüz’ün imzası vardı. Frikik için topun başına geçen Mehmet’in şık vuru direkten geri gelirken, bu heyecan dolu an oyuncunun Denizlispor maçında attığı frikik golü akıllara getirdi. Maçın son atağı 43’te yaşandı. Futbol zekasının en ince örneklerinden biri olarak adlandırılabilecek şık pasla ceza sahasına hareketlen Eren Özen çabuk olamayınca ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.
İlk yarı topa sahip olma oranlarında bir eşitlik söz konusuydu. Buna karşın Gaziantep Belediye yedi şutundan altısında isabet buldu. Tavşanlı Linyitspor ise 4 şutun ikisinde çerçeveyi buldu.
İlk yarı son derece yüksek tempoda oynandı. Tavşanlı’nın büyük başarısında şüphesiz 12 haftalık yenilmezlik serisi dönüm noktasıydı. Zorlu maçlar öncesi özellikle iç sahada oynayacakları karşılaşmalar için “yenemiyorsan yenilme” felsefesini uygulayan Mustafa Akçay’ın ilk maçtaki bu tercihi mağlubiyetin en büyük etkeniydi. O 12 maçlık periyotta rakibine alan bırakmayan, yarı sahasından hızlı ataklarla çıkarak topu Mehmet Akyüz ile buluşturma üzerine kurduğu oyun stratejisiyle başarıyı yakalayan Tavşanlı, hücumu unutup mütemadiyen geriye yaslandığı maçlarda kaybetmekten kurtulamadı. Tavşanlı Linyitspor ve teknik direktör Mustafa Akçay, İlk maçı 2-1 kaybettikten sonra ‘kaybedecek bir şeyimiz yok’ kıvamına geldiler ve bu durum futbol açısından çok daha makbul bir Tavşanlı çıkardı ortaya. Buna karşın 29 Mayıs’taki büyük final için enerjisini son derece dikkatli kullanmak zorunda olan Gaziantep Belediye, kalesinde gördüğü üst üste tehlikelere karşılık vererek, rakibinin baskısını geri püskürtmeyi başardı. “Beni yarı sahama hapsedemezsin” mesajı veren ev sahibi, finale ne kadar motive olduğunu gösterdi.
72’de Mehmet Akyüz’le golü buldu Tavşanlı. 40 metrelik uzun hava pasında savunmanın hatasından yararlanan Mehmet Akyüz, ceza sahasında aşırtma vuruşuyla topu filelere gönderdi. İki karşılaşmada gollerde eşitlik oldu. Ancak deplasmanda atılan gol sayısında Gaziantep Belediye hâlâ üstün durumda. Maç bu skorla biterse kazanan ev sahibi olacaktı. Son dört yılda amatörlükten Bank Asya 1. Lig’e play off maçlarında gösterdiği başarıyla yükselen Tavşanlı, yeniden bir mucizenin eşiğinde.
Kalan dakikalarda Tavşanlı Linyitspor, play-off finali için ihtiyaç duyduğu tek gol için yüklendi. Karşılaşma 1-0 Tavşanlı’nın üstünlüğüyle sona erse de, ilk maçı 2-1 kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 29 Mayıs’da Ankara’da oynanacak finale adını yazdırdı. Gaziantep BB bu akşam saat 20.00’de Çaykur Rizespor ile Orduspor eşleşmesinden çıkacak takımla karşılaşacak. İlk maçı 4-0 Orduspor kazanmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam