Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Olan Ordu’ya oldu!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/04/2011 - 17:42 GMT+3

Orduspor, Bank Asya 1. Lig’in 29. haftasında ağırladığı Adanaspor ile 2-2 berabere kaldı. 2-0 geriden gelen Mor Menekşeler, haftayı bir puanla kapatırken yine play-off potasının dışında kaldı. Turuncu-beyazlıların skoru tutamama sorunu ise yine devam etti.

orduspor, adanaspor, 2011

Görsel kaynağı: AA

Uğur Tütüneker’le yollarını ayırdıktan sonra Metin Diyadin ile çıktığı ilk zorlu sınavda Boluspor’la golsüz berabere kalan Orduspor, geçen haftayı bay geçmişti. Mor Menekşeler 42 puanla yedinci sırada bulunuyordu.
Son iki haftada oynadığı maçlarda öne geçmesine rağmen skoru korumayı başaramayan ve bu müsabakalarda bir puana razı olan Adanaspor, 27 puanla 13. sıradaydı. Turuncu-beyazlılarda Fredric ve Onur’un sakatlıkları devam ediyordu.
10.dakikada yarı alanında süratle kontraya çıkan Adanaspor, Mbilla’nın asistinde Bülent Bölükbaşı’nın golüyle öne geçti. İlk dakikalarda tedirgin bir görüntü sergileyen rakibi karşısında kanatları etkili kullanan turuncu-beyazlılar, üç dakika sonra ikinci bir kontrayla farkı açtı. Orta sahada rakibini solundan atıp sağından geçerek ekarte eden Kibong Mbamba’nın sağ açıktan kale önüne kestiği topu filelere gönderen Mbilla Etame oldu.
Kalesinde gördüğü iki golle neye uğradığını şaşıran Mor Menekşeler, 16’da Müslüm Yelken ile farkı bire indirdi. Adanaspor defansının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan orta saha oyuncusu, bu sezon ligdeki altıncı golüyle takımını umutlandırdı.
Temponun bir hayli yükseldiği, gollerin art arda geldiği dakikalarda konuk ekipte Bülent, orta sahadan ceza sahasına gönderilen topu kaleye arkası dönük halde kafayla aşırtmayı denedi. Fevzi Elmas’ın çaresiz kaldığı pozisyonda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
Bu sonuçla Orduspor puanını 43’e yükseltirken yedinci sırada, Adanaspor ise 28 puanla 12. basamağa tırmandı.
Süper Lig iddiasındaki Mor Menekşeler, kalan maçlar için güven vermedi. İddiasını ligde kalmak üzerine kuran Adanaspor ise skoru korumayı başaramasa da aldığı puanla bir basamak daha yukarı çıktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam