Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Onlar geri dönmek istiyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/07/2011 - 11:51 GMT+3

Konyaspor ve Bucaspor, şike soruşturmasından çıkacak kararla Süper Lig’e dönmek için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) resmi başvuruda bulundu.

Bucaspor, Konyaspor, Cüneyt Çakır

Görsel kaynağı: AA

Bucaspor internet sitesinden şu açıklamayı yayınladı:
Bucaspor'umuz, son günlerde spor kamuoyunu meşgul eden 'Futboldaki Şike Soruşturması' ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulundu. Kulüp olarak öncelikli beklentimizin iddiaların asılsız çıkması ve futbolumuzun üzerindeki kara bulutların dağıtılması olduğu belirtilen başvuruda bir an önce soruşturmanın başlatılması ve 2011-2012 sezonu başlamadan iddialarla ilgili karar verilmesi, şike yapıldığının veya teşvik primi verildiğinin sabit görülmesi ve takımlar hakkında bir alt lige düşürülmesine karar verilmesi halinde kulübümüzün mağduriyetinin giderilerek 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmesi yönünde bir karar çıkması talebinde bulunuldu.
Küme düşen bir başka takım olan Konyaspor da şike soruşturmasında TFF’nin 2011-2012 sezonundan önce karar vermesi için resmi başvuruda bulundu.
Konyaspor Gençlik Kulübü Derneği imzasıyla yapılan açıklamada, Süper Lig’de şike yapıldığının sabit görülmesi durumunda yeni sezonda Süper Lig’de mücadele etmeleri konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması talep edildi.
Şike soruşturmasında küme düşürmeyle ilgili kararını bu hafta vermesi beklenen TFF’nin Konyaspor gibi beklenti içinde olan takımlara olumsuz yanıt vermeye hazırlandığı iddia ediliyor.

Konyaspor 24, Bucaspor 26 puanla küme düşmüştü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam