Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şikedeki sır perdesi!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/07/2011 - 12:16 GMT+3

Bugün Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu gibi isimlerin tutuklanmasıyla devam eden şike soruşturmasını sekiz ay önce başlatan olay neydi? Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ile eski başkan Olgun Peker arasındaki bir konuşma mı?

giresunspor, amblem

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Giresun yerel basını ve kulübe yakın kaynaklara göre bugün ‘Türk futbolu’nun önemli birçok isminin tutuklanmasına neden olan şike soruşturması, sekiz ay önce Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ile eski başkanlardan Olgun Peker arasındaki bir pazarlık konuşmasıyla başladı.
O dönemde transfer tahtasını açmak için büyük çaba harcayan başkan Ömer Ülkü, futbolcuların ödemelerini karşılamakta sıkıntı yaşar. Oyuncularla oluşan ihtilafı çözmek için de, Olgun Peker’i telefonla arayarak yardım ister. Olgun Peker’i arar çünkü ihtilafa düşülen pek çok futbolcu, Peker’in başkanlığı döneminde transfer edilmiştir.

Bize yardım et Olgun!
2.5 milyon TL para ödemesi gereken Giresunspor, bu borcun yüzde 90’ına yakın bir kısmı toplayabilmiş, kalan küçük eksiklikler için de Olgun Peker’den yardım istemiştir. Bu görüşmelerden haberdar olan Giresunspor’a yakın bir isim de, bu konuşmaları bir ihbar mektubuyla emniyete bildiriyor. O dönemde Giresunspor’un transfer tahtası son gün açılıyor. Ömer Ülkü’nün Olgun Peker’den ricası, teknik takibe takılıyor.
Başkan Ömer Ülkü şike yaptı iddiası!
Ömer Ülkü’nün şike yaptığı iddia ediliyor. Gerekçe olarak da Giresunspor’un 44.kuruluş yıldönümünü Kartalspor’la oynayacağı maç öncesinde Kartal Titanik Oteli’nde kutlaması. Otelin sahibi olan Aygün kardeşler aynı zamanda Kartalspor yönetiminde de bulunuyor. İddiaya göre Giresunspor, 8 Mayıs 2011 günü oynanan maçta Kartalspor’a 1-0 mağlup olması karşılığında, Titanik Otel’nde özel bir gece düzenledi ve birkaç gün orada ücretsiz kaldı. Bank Asya 1. Lig’de çok kritik zamanların yaşandığı bu haftalarda Giresunspor, küme düşme tehlikesindeki Altay ve Kartalspor’dan daha avantajlı bir durumdaydı. Altay ile Giresunspor arasındaki husumet de, yeşil-beyazlıların Kartalspor maçı öncesinde Titanik Otel’de konaklamaları nedeniyle başladı.
Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, asbaşkan Coşkun Çalık ve eski başkanlardan Olgun Peker bugün şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyor. Olgun Peker örgüt yöneticisi olmak, rüşvet almak ve rüşvet vermek suçlamasıyla cezaevine konuldu.
Asbaşkan Coşkun Çalık neden tutuklandı?
Giresunspor’da Bahri Kaya, ligin yedinci haftasında teknik direktörlük koltuğuna oturur. Kaya’nın takımı toparlaması zaman alır ve yeşil-beyazlılar ilk galibiyetini sekiz hafta sonra Denizlispor karşısında alır. Bahri Kaya’dan memnun olmayan başkan Coşkun Çalık da kan değişikliğine gitmek ister. Ancak Kaya’nın kulüple imzaladığı sözleşmede, yönetim tarafından gönderildiği takdirde 2012’nin 31 Mayıs’ına kadar maaşını alacağı maddesi bulunur. Çalık yöneticilerle telefon görüşmesinde “Bu hocaya bir çözüm bulalım” ifadesini kullanıyor. Bunun üzerine Giresunspor Asbaşkanı Coşkun Çalık da yapılan soruşturma sonrasında tutuklanıyor.
Olgun Peker neden tutuklandı?
Peker’in, federasyonun sınavında menajerlik sınavının sorularını 15 bin avro karşılığında satın alması, onun tutuklanmasına neden oldu. Olgun Peker’in eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la da teknik takibe katılan görüşmeleri oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam