Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yılın teknik direktörü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/06/2011 - 14:32 GMT+3

Eurosport.com Türkiye sordu, Bank Asya 1. Lig’in teknik direktörleri yanıtladı. İşte 2010-2011 sezonunda 1. Lig’e damga vuran teknik direktörler.

nurullah sağlam, mersin idman yurdu

Görsel kaynağı: AA

Büyük heyecana sahne olan lig geride kaldı. Altay’ın küme düşmesi, Tavşanlı’nın yükselişi, düşer denilen Mersin İdman Yurdu’nun Nurullah Sağlam ile yeniden dirilişi. Hüseyin Kalpar’ın başarısı… Son haftaya kadar süren benzersiz bir heyecana tanık olduk.
Levent Eriş, Metin Diyadin, Hüseyin Kalpar, Mustafa Akçay, Hamza Hamzaoğlu, Bahri Kaya, Erol Azgın, Uğur Tütüneker ve Mehmet Altıparmak, Eurosport.com Türkiye için “1. Lig’de 2010-2011 sezonunun en iyi teknik direktörü hangisiydi” sorusuna yanıt verdi.
Mustafa Akçay: Nurullah Sağlam’ın Mersin İdman Yurdu’na kazandırdıklarını görmezden gelemeyiz. Benim için bu isim Nurullah Sağlam.
Levent Eriş: İlk aklıma gelen isim Nurullah Sağlam. Sonradan Mersin İdman Yurdu’nun başına geçti. Mükemmel bir iş çıkardı.

Hüseyin Kalpar: Kendimi söyleyebilirim.

Hamza Hamzaoğlu: Benim için en iyisi Mustafa Akçay’dı. Kısıtlı kadrosuyla yapılabilecek en güzel işi çıkardı. Mehmet Akyüz’ün eline bakan bir hücum hattı vardı.

Bahri Kaya: Sonradan devraldığı, hem de çok kötü durumda aldığı takımla harika bir iş başardı. Nurullah Sağlam sezonun en başarılısıydı.

Erol Azgın: Benim için Bank Asya 1. Lig’de bu sezonun teknik direktörü Hüseyin Kalpar’dır.

Uğur Tütüneker: Ben iki isim söyleyebilirim. İlki Hüseyin Kalpar. Nurullah Sağlam da bir teknik direktör takıma nasıl imzasını koyar onu gösterdi.

Mehmet Altıparmak: Benim için bu isim Mersin İdman Yurdu. Sezonun ilk yarısında sona yaklaşılırken takımın başına geldi. Ara transferde mükemmel dokunuşlarla ustalığını ispatladı.

Metin Diyadin: Tek bir isim söylemek oldukça güç. İlk aklıma gelen Nurallah Sağlam. Tabii Hüseyin Kalpar’ı unutamayız. Samsunspor’da mükemmel bir iş çıkardı. Erol Azgın da Gaziantep Belediyespor’u adeta şaha kaldırdı.

NEDEN ONLAR SEÇİLDİ?

Nurullah Sağlam
Nurullah Sağlam’ı ‘Türk futbolu’ özellikle 2002-2003 ve sonraki sezonda Gaziantepspor’da başardıklarıyla tanıyor. Çimde İstanbul’a karşı defalarca denenen Anadolu İhtilali’nin en baskın figürlerinden biriydi. Ligin dokuzuncu haftasında teknik direktörü kardeşi tarafından maç esnasında bıçaklanan ve en sevilen futbolcusu ciddi bir trafik kazası geçiren bir takıma yeniden futboldan zevk almayı öğretti. 27 yıl sonra Mersin İdman Yurdu Süper Lig’e yükseldi.

Hüseyin Kalpar
Hüseyin Kalpar açısından Güngören Belediyespor mağlubiyeti kırılma anıydı. Şampiyonluk hesapları yapan bir kulübün, kümede kalma mücadelesi veren bir takım karşısında kaybettiği puan, şehirde Kalpar’ı hedef tahtasına dönüştürmüştü. Ancak Hüseyin Kalpar bu tepkiyi son derece aceleci bulduğunu söyleyerek, son gülenin Samsunspor olacağını söylemişti. Evet, son gülen kırmızı-beyazlılar oldu. Ancak başarılı teknik adamın ödülü yeni bir sözleşme olmadı. Samsunspor Kalpar’la sözleşme yenilemedi. Tecrübeli hoca yeni sezonda Çaykur Rizespor’un başında olacak.
Mustafa Akçay
Maç sonrası açıklamalarıyla kendine özel bir yer edinen Mustafa Akçay’ın, o kısıtlı kadroyla nasıl olup da Orduspor, Boluspor, Adanaspor ve Denizlispor’u mağlup ettiği sezonun en çok merak edilen sorularından biriydi. Bunu anlamak için ilk haftalara gitmek gerekir. Boluspor karşısında alınan 5-0’lık mağlubiyet, Tavşanlı Linyitspor’un kendine gelmesini sağladı. Mustafa Akçay, bu büyük hezimetten sonra 17 haftada yalnızca bir mağlubiyet yaşayan bir Tavşanlı efsanesi yarattı.
Erol Azgın
Bu sezon Türkiye Kupası’nda en uzak noktaya Erol Azgın’ın takımı Gaziantep Belediyespor gitti. Yine ligde beş galibiyetlik seriye ilk kez onlar ulaştı. Erol Azgın’ın önceki iki sezonda kan, ter ve gözyaşları eşliğinde kümede kalma mücadelesi veren bir takımdan, şampiyonluğu kıl payı kaçıran bir ekip yaratması yalnızca bir sezon sürdü. 33. haftada Tavşanlı Linyitspor mağlup edilseydi, şüphesiz her şey çok daha güzel olacaktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam