Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nuri sakatlandı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/04/2011 - 11:39 GMT+3

Almanya liglerinde mücadele eden Türk futbolculardan Nuri Şahin sakatlanırken, Serdar asist yaptı. Hamit ve Tuncay forma şansı bulamadı. İşte Almanya'da top koşturan gurbetçilerin bu haftaki performansı.

nuri sahin dortmund

Görsel kaynağı: Reuters

Bundesliga’da lider Borussia Dortmund, sahasında Freiburg’u 3-0 yendi. Bu maçta Nuri Şahin, 28. dakikada sakatlanıp oyunu terk etmek zorunda kaldı. Freiburg’da ise Ömer Toprak maçın tamamında forma giydi. Haftanın bir diğer önemli maçında, Bayern Münih, sahasında Bayer Leverkusen’i 5-1 mağlup etti. Konuk takımın tek golü, 90 dakika oynayan Eren Derdiyok’tan gelirken, Hamit Altıntop bu maçta forma giymedi. Hamburg’un ligin başarılı takımlarından Hannover 96 ile kendi sahasında golsüz berabere kaldığı maçta milli futbolcu Tunay Torun da 61 dakika görev aldı. Hoffenheim deplasmanından 1-0’lık yenilgiyle ayrılan Eintracht Frankfurt’ta, Halil Altıntop da 90 dakika sahada kaldı. Nürnberg, Kaiserslautern deplasmanından 2-0 galip döndü. Konuk takımda başarılı bir futbol sergileyen Mehmet Ekici, 83. dakikada yerini İlkay Gündoğan’a bıraktı. Ligin ikinci yarısında gösterdiği başarılı performansla ligde kalma yolunda avantaj elde eden Stuttgart, zorlu Köln deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndü. Stuttgart’ta 90 dakika oynayan Serdar Taşçı, takımının ikinci golünde asisti yapan isim olurken, Taner Yalçın da 71. dakikadan itibaren Köln formasıyla sahadaki yerini aldı. Sürpriz bir şekilde kendisini kümede kalma savaşının içinde bulan Wolfsburg, sahasında St.Pauli’yle 2-2 berabere kaldı. St.Pauli’de 58. dakikada oyuna giren Deniz Naki, takımının ilk golüne imza attı. Tuncay Şanlı ise bu hafta da forma bulamadı.
Sefa Yılmaz’ın golü yetmedi
Bundesliga 2’de Fortuna Düsseldorf’un Union Berlin’i sahasında 3-0 yendiği maçta konuk takım forması giyen Halil Savran da ilk yarıda görev almasına rağmen yenilgiye engel olamadı. FSV Frankfurt, sahasında 1860 Münih’i 2-1 yendi. FSV Franfurt’ta Şamil Cinaz maçın tamamında forma giyerken, devre arasında Kayserispor’dan transfer edilen Uğur Albayrak da 56. dakikadan itibaren görev aldı. 1860 Münih’te ise Necat Aygün 90 dakika oynadı. Bochum’un, Ingolstadt deplasmanından 3-0’lık mağlubiyetle döndüğü maçta ise maçın tamamında forma giyen Ümit Korkmaz ile Mirkan Aydın, mağlubiyete engel olamadılar. Duisburg, Energie Cottbus deplasmanından 3-1 yenik ayrıldı. Konuk takımın tek golü 90 dakika oynayan Sefa Yılmaz’dan gelirken transferin gözdesi konumundaki Olcay Şahan 69 dakika oynadı. Burakcan Kunt ise 76. dakikadan itibaren sahadaki yerini aldı. Alemannia Aachen, kendi sahasında Aue karşısında 5-1’lik ağır bir yenilgi aldı. Aachen’da Tolgay Arslan 90 dakika oynarken, Alper Uludağ da 73. dakikadan itibaren oyuna dahil oldu. Greuther Fürth, sahasında Paderborn karşısında 2-0 kazandı. Fürth’te ikinci yarının başında oyuna dahil olan Burak Kaplan, takımının ilk golünü atan isim olurken, Sercan Sararer de son dakikada oyundan alınana dek başarılı bir performans ortaya koydu.
Bertul Kocabaş bu haftayı da boş geçmedi
Almanya amatör liglerde hafta, gurbetçiler açısından yoğun geçti. Jahn Regensburg, deplasmanda Stuttgart II karşısında 2-1 kazandı. Konuk takımın galibiyet golü, 90 dakika oynayan Selçuk Alibaz’dan geldi. Regensburg’da ayrıca Mahmut Temur da 74 dakika sahada kaldı. Hannover 96 II, sahasında Havelse karşısında 3-1 galip geldi. Ev sahibi takımın son golü, maçın tamamında forma giyen Deniz Ayçiçek’ten geldi. Konuk takımda ise Mehmet Ali Tozlu ve Deniz Tayar da maçın tamamında forma giyen oyuncular oldular. Hamburg II, Meuselwitz’e karşı sahasında 2-2’lik beraberliğe razı oldu. Hamburg’da maçın tamamında forma giyen Bertul Kocabaş, bir de gole imza attı. Eintracht Braunschweig II, sahasında Berlin Türkiyemspor’u 4-1 yendi. Ev sahibi takımda Emre Turan ve Süleyman Çelikyurt 90 dakika oynarlarken, Süleyman Çelikyurt bir de gol attı. Konuk takımın tek golü ise maçın tamamında sahada kalan Fatih Küçük’ten geldi. Ayrıca Koray Yeşilli, Enes Çabuk, Burak Ilgın, Cemil Mengi, Nazif Aykut, Harun Koca ve Cihan Selçuk da maçın tamamında görev aldılar. Stuttgart Kickers, Freiburg II karşısında 2-1 galip gelirken, gollerden biri de son dakikada oyundan alınan Hüseyin Ali Pala kaydetti. Ev sahibi takımda Mahir Savranlıoğlu 90, Uğur Yılmaz da 82 dakika oynadılar. Freiburg II’de ise Ufuk Budak maçın tamamında görev aldı. Bayer Leverkusen II, sahasında Preussen Münster’e karşı 2-0 kaybetti. Konuk takımın gollerinden biri, son dakikalara kadar oyunda kalan Mehmet Kara’dan geldi. Ev sahibi takımda ise Berkay Tolga Dabanlı maçın tamamında görev aldı. Borussia Dortmund II, Schalke 04 deplasmanından 5-1’lik galibiyetle döndü. Borussia Dortmund’da 82. dakikada oyuna dahil olan Mehmet Boztepe de galibiyete bir golle katkıda bulundu.
Kerem Demirbay ve Semih Esen puanları paylaştı
Almanya 19 Yaş Altı Ligi bu hafta gurbetçiler açısından nispeten hareketsizdi. Oldenburg, Magdeburg deplasmanından 2-1 galip döndü. Oldenburg’da maçın son dakikasında yerini İbrahim Fidan’a bırakan Çetin Erbek bir gole imza attı. Haftanın gollü maçlarından birinde Hertha 03 I, sahasında Hannover 96’yı 4-1 yendi. Ev sahibi takımda 85 dakika oynayan Şükrü Çalışkan bir gole imza atarken, Erkan Doğan ve Kani Özdil de 90 dakika sahada kalmayı başardılar. Ayrıca Fatih Polat, ikinci yarının başında yerini Orkun Biçen’e Samet Altunkaynak da 80. dakikada Mehmet Okan Kirli’ye bıraktılar. Kemal Atıcı da 82. dakikada sahadaki yerini aldı. Köln, Bonner SC deplasmanından 3-1 yenik ayrılırken, takımın tek golü 90 dakika oynayan Fatih Şanlı’dan geldi. Ayrıca Berkan Tugay Karadeniz 77 dakika, Deniz Durmuş da son on dakika Köln formasıyla mücadele ettiler. Bonner SC’de ise Uğur Dündar 62 dakika oynarken, Nurullah Kayırtar 69, Samet Güneş ise 78. dakikadan itibaren sahadaki yerlerini aldılar. Wattenscheid’ın, sahasında Bochum’la 1-1 berabere kaldığı maçta ise goller gurbetçilerden geldi. Ev sahibi takımın golü, maçın tamamında forma giyen Kerem Demirbay’dan gelirken, Ömer Akman da 90 dakika boyunca Wattenscheid forması giydi. Maçta ayrıca Saffet Davulcu 77 dakika, İslam Küçükyağcı ise son iki dakikada forma giydiler. Bochum’un golü ise ikinci yarının başında oyuna dahil olan Semih Esen’den geldi. Bochum’da ayrıca Onur Bulut 90, Hakan Demir ise 60 dakika sahada kaldılar.
Deniz Darcan kendi kalesini vurdu
Almanya 17 Yaş Altı Ligi’nde bu hafta gurbetçiler fazla varlık gösteremediler. Mainz, sahasında Freiburg’a 4-1 mağlup oldu. Ev sahibinin tek golü maçın tamamında görev alan Barış Yakut’tan gelirken, 50. dakikada oyundan alınan Deniz Darcan da kendi kalesine bir gol attı. Duisburg, Köln deplasmanından 4-1’lik mağlubiyetle döndü. Konuk takımın tek golü, 58. dakikada yerini Kağan Çömez’e bırakan Nurhak Yağcıbulut’tan gelirken, Koray Kaçınoğlu ve Tolga Kaymak da maçın tamamında Köln formasıyla mücadele ettiler. Schalke 04, Arminia Bielefeld’le deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Schalke 04’ün bir golü maçın tamamında oynayan Kadir Gökyar’dan gelirken, kaptan Noah Korczowski de 90 dakika boyunca mücadele etti. Ev sahibi takımda ise Hakan Barış maçın tamamında, Nuri Konak 55 dakika, Tugay Yılmaz 63. dakikadan itibaren, Çınar Sahil Sansar ise 73. dakikadan itibaren forma giydiler. Haftanın en gollü maçı Bayer Leverkusen’in Preussen Münster’i ağırladığı maç oldu. Ev sahibi ekibin 6-4 kazandığı maçta gollerden biri de yerini 78. dakikada Ahmet Küçükoğlu’na bırakan Okan Aydın’dan geldi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam