Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ve başardılar...

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/02/2011 - 12:58 GMT+2

Şampiyonlar Ligi son 16 turunun en önemli maçında Arsenal, 1-0 geriye düştüğü maçı Wenger’in taktik dehası ile 2-1 kazanmayı bildi. Barcelona Villa ile öne geçti, ev sahibinin cevabı van Persie ve Arshavin ile geldi.

arsenal, barcelona

Görsel kaynağı: Reuters

Karşılaşma oldukça tempolu başladı. Karşılıklı ataklar ile geçilen ilk dakikaların ardından Barcelona’nın baskısını çok kişiyle hücuma çıkarak savuşturmaya çalışan ev sahibi takım maçın ilk tehlikeli atağını geliştirdi. Yedinci dakikada çok yakın mesafaden yapılan vuruşu Valdes çıkarttı. Dakikalar 16’yı gösterirken Messi kendisine yakışmayacak bir gol kaçırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Arjantinli, Szcesny’nin üzerinden topu aşırttı ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı. Messi 10 dakika sonra bir kez daha uygun bir pozisyondan yararlanamadı.
26. dakikada Arsenal ender gelişen ataklarından birinde Barça savunmasını dengesiz yakaladı ancak Fabregas kaleye vurmak yerine içeriye çevirince savunma araya girdi. Bir dakika sonra konuk takım golü buldu. Savunmanın arkasına sarkan Villa kaleci ile karşı karşıya kaldı ve affetmedi.
Golden sonra Arsenal on dakika boyunca bocaladı. Atağa çıkmakta zorlanan Londra ekibi, kalesinde de tehlikeler gördü. 39’da Messi şansının da yardımıyla topu sökerek geliştirdiği atakta golü buldu ancak daha önce kalkan bir ofsayt bayrağı vardı. İlk yarıda başka gol olmadı ve Arsenal soyunma odasına 1-0 mağlup girdi.
İkinci yarı daha temposuz başladı. Genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 10 dakikanın ardından İspanyol ekip ikinci 45 dakikanın ilk dikkat çekici atağını geliştirdi. Maxwell’in soldan ortasına Xavi gelişine vurmak istedi ama topu ayağına oturtamadı.
70. dakikada maçın ilk değişiklikleri geldi. Wenger savunmadan Alex’i çıkartıp yerine bir hücumcu olan Arshavin’i alırken, Guardiola, golcü Villa’yı alıp yerine Keita’yı soktu. Oyuncu değişikliklerinin tempoyu ilk devredeki hızına çekmesini beklerken, oyun iyice düştü. Seyirciler esnemeye başlamışken 79. dakikada van Persie sahneye çıktı. Daha doğrusu Clichy çıktı demek lazım.
Sol kanattan verdiği nefis pasta topu Hollandalı ile buluşturdu. Van Persie çaprazda olmasına rağmen Valdes’in kapattığı köşeden topu filelerle buluşturdu ve beraberliği sağladı. Golden üç dakika sonra Nasri sağdan geldi ceza alanındaki Arshavin’i gördü. Rus futbolcu sağ ayak içiyle nefis vurarak takımına galibiyeti getiren golü kazandırdı.
Oyuna sonradan giren Arshavin ve Bendtner Arsenal’in kazanmasında etkiliydi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam