Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hulk'tan bir astronomik transfer daha

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 30/06/2016 - 15:36 GMT+3

Yaklaşık 4 yıl önce 55 milyon euroya Zenit'e transfer olan Brezilyalı futbolcu, benzer bir bedel karşılığında Çin'in yolunu tuttu.

Hulk débarque à Shanghaï

Görsel kaynağı: AFP

Çin Süper Ligi takımlarından Şanghay SIPG, Rus kulübü Zenit'in Brezilyalı forvet oyuncusu Hulk'u kadrosuna kattı.
Zenit'ten yapılan açıklamaya göre iki kulüp, Brezilya Milli Takımı formasını 48 kez giyen "Hulk" lakaplı Givanildo Vieira de Souza'nın transferi konusunda anlaştı. Şanghay SIPG'nin, 29 yaşındaki futbolcuyu renklerine bağlamak için 55,8 milyon euro bonservis bedeli ödediği belirtildi.
Hulk böylece Alex Teixeira, Jackson Martinez, Ramires, Gervinho, Demba Ba, Paulinho, Fredy Guarin, Stephane Mbia, Ezequiel Lavezzi, Renato Augusto, Burak Yılmaz, Ersan Adem Gülüm gibi Avrupa ligleri yerine Çin'de oynamayı tercih eden futbolcular arasına girdi.
Hulk ayrıca, Jiangsu Suning'in 50 milyon euroya Shakhtar Donetsk'ten transfer ettiği Alex Teixeira'ya ait olan Çin Süper Ligi'nin transfer rekorunu kırdı.
Zenit'te geçirdiği 4 sezonda çıktığı 147 maçta takımına 74 gol ve 60 asistlik katkı sağlayan Hulk, bir kez Rusya Premier Ligi'nde şampiyonluk yaşadı. Brezilyalı futbolcu, önceki kulübü Porto'da ise 169 maçta 78 gol ve 60 asiste imza atmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam