Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kolombiya 12 yıl sonra Copa America yarı finalinde

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 18/06/2016 - 10:09 GMT+3

Çeyrek finalde karşılaştığı Peru'yu penaltılar sonucunda yıkan Kolombiya, adını son 4 takım arasına yazdırdı.

David Ospina a envoyé la Colombie en demi-finale de la Copa America.

Görsel kaynağı: AFP

Copa America çeyrek final maçında Kolombiya, rakibi Peru'yu normal süresi 0-0 biten maçta penaltı atışları sonucu 4-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.
Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Kolombiya olurken, James Rodriguez'in 22. dakikadaki şutu direkten döndü. İlk yarının devamında başka önemli pozisyon yaşanmadı ve taraflar golsüz eşitlikle soyunma odasına gitti.
İkinci yarı da benzer bir oyuna sahne olurken Peru duraklama dakikalarında maçtaki en net gol pozisyonunu buldu. Kullanılan köşe vuruşunda Christian Ramos'un kafayla kaleye gönderdiği topu Kolombiya kalecisi David Ospina son anda çelmeyi başardı.
Format gereği sadece finalde 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanacağı için normal sürenin bitiminden sonra doğrudan penaltı atışlarına geçildi.
Kolombiya'da James, Cuadrado, Moreno ve Perez penaltı atışlarında hata yapmazken, Peru üçüncü penaltıyı kullanmak için topun başına gelen Trauco'nun vuruşunu Ospina ayaklarıyla çıkardı. Peru adına bir sonraki penaltı vuruşunda da Cueva'nın topu üstten dışarı atmasıyla Kolombiya adını son 4 takım arasına yazdırdı.
Copa America'daki tek şampiyonluğunu 2001 yılında kendi evinde elde eden Kolombiya, 2004'ten sonra ilk kuz bu turnuvada yarı finale yükselmeyi başardı. Milli takımlar dünya klasmanında 3. sırada bulunan Güney Amerika ekibi, yarı finalde Meksika-Şili maçının galibiyle karşılaşacak.
Copa America'da sonuçlar ve eşleşmeler için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam