Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

San Lorenzo Nacional Asuncion'u 1-0 yenerek Copa Libertadores'i kazandı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 14/08/2014 - 08:52 GMT+3

San Lorenzo 1-1 biten illk maçın ardından finaldeki rakibi Nacional Asuncion'u ikinci maçta 1-0 devirdi ve tarihindeki ilk Libertadores zaferini elde etti.

San Lorenzo

Görsel kaynağı: Eurosport

Güney Amerika kıtasının en prestijli kupası sahibini buldu. San Lorenzo tarihinde ilk defa Copa Libertadores zaferini yaşadı.
Nacional Asuncion'un sahasında oynanan ilk maçın 1-1 berabere bitmesiyle iki takımın da kupaya uzanma şansı eşitti. İkinci maç Pedro Bidegain - Gasometro Stadyumu'nda yani Lorenzo'nun evinde oynandı.
Hakemi yoğun baskı altına alan Arjantinli taraftarlar, ilk yarıda kazanılan penaltıyla muazzam bir gol sevinci yaşadı. Nestor Ortigoza, 36. dakikada meşin yuvarlağı penaltıdan ağlara gönderdi ve ilk yarının, hatta maçın tek golünü attı.
İkinci yarıda performans olarak Nacional daha öne çıksa da Lorenzo da fırsatlar yakaladı ancak değerlendiremedi. İki kulüp de skoru bir daha değiştiremeyince ilk yarıda gelen penaltı golü, San Lorenzo'ya tarihi bir başarıyı getirdi.
Arjantin temsilcisi tarihinde ilk defa bu kupayı kazanmayı başardı! San Lorenzolu futbolcular zaferin ardından kupayı Papa'ya götürdüler!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam