Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dirar attı, Fas 20 yıl sonra Dünya Kupası'na adını yazdırdı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 11/11/2017 - 22:53 GMT+3

2018 Dünya Kupası Afrika Elemeleri C Grubu'ndaki son maçında Fildişi Sahilleri'ni deplasmanda 2-0 yenen Fas 20 yıl sonra Dünya Kupası vizesi aldı.

Nabil Dirar (Fas)

Görsel kaynağı: Getty Images

Dünya Kupası sahnesine son olarak Fransa 1998'de çıkan Fas'ın hasreti Fildişi Sahilleri deplasmanında son buldu.
Kadrosunda Spor Toto Süper Lig'den Younes Belhanda, Nabil Dirar ve Khalid Boutaib gibi isimleri bulunduran Atlas Aslanları, C grubundaki son maçında liderlik mücadelesi verdiği Fildişi Sahilleri'ni 2-0 yenerek grubunu gol yemeden lider tamamlamayı başardı.
Abidjan'da oynanan karşılaşmanın 25. dakikasında Fenerbahçeli Nabil Dirar'ın sol ayağıyla yaptığı ortaya kimse müdahale etmeyince top ağlarla buluştu ve Fas 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip ilk golün şokunu atlatamamışken Fas bu kez duran top organizasyonuyla farkı ikiye çıkardı. Moubarak Boussoufa'nın kullandığı köşe vuruşunda altıpas üzerinde topa dokunan Medhi Benatia 30. dakikada skoru 2-0'a getirdi. Fildişi Sahilleri kalan sürede yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremeyince Fas sahadan 2-0'lık zaferle ayrıldı ve grubu 12 puanla lider bitirerek 2018 Dünya Kupası'na adını yazdırdı.
Afrika Uluslar Kupası'nın iki farklı takımla kazanan ilk teknik direktör olan Herve Renard da Fas ile yakaladığı başarıyla beraber kariyerinde ilk kez Dünya Kupası'nda yer alma şansı yakaladı.
A grubundaki son maçta Libya ile 0-0 beraber kalan Tunus da 14 puana yükseldi ve grubunu lider tamamlayarak 12 yıl sonra Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam