Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Portekiz-İsveç maçını canlı izleyin / MAÇ ÖNCESİ

Eurosport Türkiye

Güncellendi 15/11/2013 - 18:52 GMT+2

Cristiano Ronaldo'nun formasını giydiği Portekiz, Zlatan Ibrahimovic'in İsveç'i konuk ediyor. Karşılaşmayı Eurosport.com Türkiye aracılığıyla takip edin.

Cristiano Ronaldo v Zlatan Ibrahimovic

Görsel kaynağı: Reuters

2014 Dünya Kupası'na gidecek olan son takımların belli olacağı play-off etabında bugün 4 maç oynanacak. İki ayaklı oynanacak olan mücadelelerden galip gelen takımlar Brezilya vizesi alacak. Avrupa Eleme Grupları'ndan 2. olarak çıkan takımların mücadelesinde en dikkat çekeni Portekiz ve İsveç arasındaki karşılaşma olacak. Türkiye'nin bulunduğu gruptan çıkan Romanya ise Yunanistan deplasmanında avantajlı bir skorla evine dönmeyi amaçlıyor. İspanya'nın lider olduğu grupta 2'incilik ile yetinen Fransa ise Ukrayna deplasmanında favori. Grubun diğer maçında İzlanda evinde Hırvatistan'ı konuk edecek. Rövanş mücadeleleri ise 19 Kasım Salı günü oynanacak.
Ronaldolu Portekiz'de Miguel Veloso'nun son antrenmanı ağrı içinde bitirmesi kafalarda soru işareti yaratsa da yıldız oyuncu muhtemelen ilk 11'de yer alacak. Coentrao'nın da hafif sakatlığı var ve yerine Antunes forma giyebilir. İsveç'te ise bu maç için herkes sağlıklı ve hazır durumda.
Portekiz grubunda tek mağlubiyetini Rusya karşısında aldı.
İsveç ise Avusturya'ya ve Almanya'ya boyun eğdi. Bununla birlikte İsveç'in Almanya karşısında 4-0'dan yaptığı 4-4'lük geri dönüş, futbol efsaneleri arasına girdi.
İki Avrupa devinin son 10 karşılaşmasında 5 karşılaşma berabere bitti. 3 maçı İsveç kazanırken Portekiz sadece iki defa sahadan galip ayrılabildi.
İsveç, Portekiz'i en son 1984'te devirirken, Portekiz ise rakibini en son 1987'de yenebildi. O zamandan bugüne kadar oynanan diğer üç karşılaşma berabere sona erdi.
İki ülke, futbol arenasında tarihleri içerisinde 11 defa karşı karşıya geldi. Bu maçların 4'ünü İsveç, 2'sini Portekiz kazandı. 5 maç berabere bitti.
Portekiz, İsveç'i evinde devirmeyi başaramadı ve aldığı iki galibiyeti de İskandinavya topraklarında elde etti. İsveç ise Portekiz'de oynanan 6 maçın 3'ünü kazandı, 3'ünde ise beraberlik elde etti.
Bu elemenin sonucunda ya Cristiano Ronaldo ya da Zlatan Ibrahimovic, Dünya Kupası'nda mücadele etme şansını kaybedecek.
İki yıldız daha önce bir defa Dünya Kupası elemelerinde karşı karşıya geldi.
picture

Cristiano Ronaldo ve Zlatan Ibrahimovic

Görsel kaynağı: Eurosport

Portekiz: Rui Patricio, Veloso, Coentrao, Moutinho, Costa, Neto, Nani, Josue, Ronaldo, Postiga, Varela
İsveç: Isaksson, Lustig, J.Olsson, Nilsson, M.Olsson, Antonsson, Elm, Larsson, Kallstrom, Kacaniklic, Ibrahimovic
21:45'te başlayacak mücadele Samanyolu Haber'den yayınlanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam