Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2014 Dünya Kupası Elemeleri - Arda Turan: Kimseye hayal satmıyoruz

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/03/2013 - 15:32 GMT+2

Milli futbolcu Arda Turan, “Kimseye hayal satmıyoruz, 2014 bu ülke için çok önemli. Andorra ve Macaristan maçlarından sonra önümüze çok farklı bir tablo çıkabilir” dedi.

arda turan, türkiye

Görsel kaynağı: Reuters

Milli Takım, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda 22 Mart Cuma günü Andorra ile oynayacağı maçın hazırlıklarını İspanya’nın Barcelona kentinde sürdürüyor. Milli oyuncu Arda Turan, Türkiye’nin turnuvadaki hedefleri hakkında NTV Spor’un sorularını yanıtladı.
“Hayal satmıyoruz”
“Futbolda kimse kimseyi küçümsemiyor artık. Maçımızı kazanarak Türkiye’ye dönmek istiyoruz. Herkes de işin ciddiyetinin bilincinde. Hepimiz hazırız. İki maçı kazandığımızda önümüze son derece farklı bir tablo çıkacak. Hedef 2014 Dünya Kupası’a gitmek. Nasıl gidersek gidelim. Ama önce Andorra’yı geçmeliyiz. Ardından da kazanmamız gereken bir Macaristan maçı var. Bu potansiyele sahibiz. Ülke basınına ve taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Macaristan maçında dolu tribünlere oynamak istiyoruz. Çok heyecanlıyım, turnuva kaçırmak istemiyorum. Kimseye hayal satmıyoruz, 2014 bu ülke için çok önemli. 2020’yi almak nasıl önemliyse, 2014’e gitmek de çok önemli. Türkiye artık ismini ön taraflara çıkartan bir ülke konumunda. İşimiz daha bitmedi, savaşmaya devam etmek lazım.”
"Abdullah Avcı’ya inanıyorum"
“Karakter olarak sabırsız bir ülkeyiz. Ekol yaratmak istiyorsak, Abdullah Avcı’ya daha fazla destek göstermeli ve saygı duymalıyız. Abdullah hocanın arkasında olmalıyız. Çünkü Abdullah hoca her şeyden önce çok iyi niyetli biri. Teknik ve taktik bilgisine de futbolcu olarak çok güveniyorum.”
"Galatasaray ve Fenerbahçe’ye başarılar"
“Ben çok iyi bir Galatasaraylıyım. Kalbim ve yüreğim her zaman onlarla. Fenerbahçe için de aynı iyi niyetleri besliyorum. İnşallah bizi daha iyi yerlere taşırlar.”
"Atletico Madrid ile devam edebilirim"
“Ben Atletico Madrid’i çok seviyorum. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız. Takıma bir şeyler kattığımı düşünüyorum. Atletico Madrid’de öğrendiğim şeyler de var. Atletico’da her şey iyi gidiyor. Sezon sonunda sözleşmemi belki de uzatırız, neden olmasın.”
“Saçlarım böyle iyi”
“Annem küçükken saçlarım kıvırcık olduğunu söylüyor. Tip olarak çok bir beklentim yok benim. Burak’ın ve Selçuk’un yanında benim tipimin konuşulacak hali yok. Gülüp geçiyorum. İnsanlar bunun hakkında konuşurken mutlu oluyorlarsa sorun değil. Saçlarım şimdilik böyle iyi gidiyor. Ama kesilebilir de.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam