Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2014 Dünya Kupası Elemeleri - Cüneyt Çakır'ın kritik sınavı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/03/2013 - 15:50 GMT+2

Hırvatistan – Sırbistan karşılaşması, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde takvimin beşinci maç haftasında diğer müsabakalardan bir adım öne çıkıyor.

Hırvatistan ve Sırbistan bayraklarından bir kolaj.

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Türkiye’den bakınca yönettiği son maçlarda birçok tartışmalı karara imza atan Cüneyt Çakır’ın düdük çalacağı müsabakanın iki ülke için de önemi çok fazla.
İki ülke arasındaki futbol adına sorunların temeli 1990 yılındaki Dinamo Zagreb – Kızılyıldız maçına dayanıyor. Henüz bağımsızlıklarını ilan etmemiş ve Yugoslavya çatısı altındaki ülkelerin takımları arasındaki maçta taraftar arasındaki olaylar nedeniyle karşılaşma oynanamamıştı. Politik olarak kaos içindeki Yugoslavya’da, bu maçın ardından oynanan lig sadece bir yıl sürmüş, daha sonra ülkeler bağımsızlıklarını ilan etmişti.
Karşılaşma öncesinde basın açıklaması yapan Hırvat teknik adam Igor Stimac, “Ben geçmişe dönmek istemiyorum. Bu sadece bir futbol maçı. Biz bunun bir futbol maçı olduğunu varsayarak hazırlandık ve bir futbol maçı gibi oynayacağız” ifadeleriyle tansiyonu düşürdü. Stimac ayrıca, Cüneyt Çakır’ın dünyanın en iyi hakemlerinden birisi olduğunu da sözlerine ekledi.
Sırbistan’ın teknik direktörü Sinisa Mihajlovic ise, “İki ülke arasındaki her şeyi temizledi. Yaşananlar eski bir hikaye olarak kalacak” dedi.
A Grubu’nda dört maç geride kalırken, Hırvatistan 10 puanla ikinci, Sırbistan ise 4 puanla dördüncü sırada kendine yer buldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam