Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2014 Dünya Kupası Elemeleri - Fildişi'nde yeni dönem Drogba ve Eboue'siz

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/05/2013 - 13:44 GMT+3

Fildişi Sahili Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Sabri Lamouchi, yeni neslin temellerini atmakta kararlı.

Didier Drogba - Emmanuel Eboue - Fildişi Sahili Futbol Milli Takımı

Görsel kaynağı: AFP

Son 10 yılda Afrika ekibini sırtlayan Didier Drogba, Emmanuel Eboue ve Kolo Toure gibi isimleri gelecek ay oynanacak olan iki Dünya Kupası Eleme maçının kadrosuna almayan Fransız teknik adam, “Değişmeyen takım gelişemez” dedi.
Afrika kıtasının bir numaralı takımını çalıştıran Lamouchi, Afrika Uluslar Kupası’nda bu üçlünün performansından memnun kalmamış ve takımı değiştirme kararı almıştı.
Bir yıl önce Fildişi Sahili’nin başına geçmeden önce hiçbir teknik direktörlük deneyimi olmayan 41 yaşındaki Tunus kökenli antrenör, “Drogba’yı takıma almamamın hiçbir açıklaması yok. İstikrarlı ve şeffaf olmaktaki kararlılığımızın bir sonucu” derken, Galatasaraylı yıldız golcünün artık en üst seviyesinde olmadığını ve bir diğer sarı-kırmızılı Eboue’nin de ulusal düzeyde artık katkı veremediğini sözlerine ekledi.
“Dünya Kupası’na katılabilmek için bize gerekli olan bu iki galibiyeti almamızı sağlayacak, fiziksel ve zihinsel olarak hazır futbolculara ihtiyacım var” diyen Fransız, “Oyuncuların yetenekleri takımın yararına kullanması için bu zihniyeti aşılamak istiyorum” şeklinde konuştu.
Mart ayında Drogba takımdan ilk kez kesildiğinde Lamouchi, “Didier, Fildişi’nin kaptanıdır. Hâlâ elemelerde ona güveniyorum ancak mücadeleci standartlarına yeniden kavuşması lazım. Onun en üst seviyede geri döndüğünü göreceğimizden şüphem yok” ifadelerini kullanmıştı.
Fildişi Sahili, 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda Tanzanya’nın bir puan önünde lider durumda bulunuyor. 8 Haziran’da Gambiya ile karşılaşacak Filler, 16 Haziran’da ise Tanzanya’yı konuk edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam