Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2014 Dünya Kupası Elemeleri - "Kadınlar dışarıdayken çenelerini kapatmalı"

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/06/2013 - 12:52 GMT+3

Avustralya Milli Takım teknik direktörü Holger Osieck seksistlikle suçlanıyor.

Holger Osieck

Görsel kaynağı: Reuters

1993 - 1994 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran Alman teknik direktör Holger Osieck, yaptığı bir röportajda ofsayta düştü. Avustralya'nın Ürdün'ü 4-0 yendiği maçın ardından basın açıklamasına başlamadan önce kameraların kayıtta olduğunun farkında olmayan teknik direktör, "Kadınlar evden dışardayken çenelerini kapatmalı. Evde karıma bunu hep söylüyorum" derken yakalandı. Kamerları farkedince devam edip "Bunları kayıt ediyor musunuz? Demek ki Avustralyalı ev kadınlarının en sevdiği insan ben olacağım" dedi.
Melbourne havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan 64 yaşındaki hoca, sadece bir gazeteci bir arkadaşı ile şakalaştığını, o lafın latince bir deyim olduğunu söyledi.
Dediklerinden alınan herkesten özür dilediğini belirten Osieck, ciddi olmadığını söyledi. Deneyimli teknik direktör, "Kadınlara saygım sonsuz. Eşimle yıllardır evliyiz ve çok mutluyuz ama bunu öğrenirse eve döndüğümde başım büyük bir belada olacaktır" diye ekledi.
Avustralya Futbol Federasyonu da bir açıklama yaparak milli takımlarının teknik direktörünün dedikleri ile federasyonun hiçbir alakası olmadığını kaydetti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam