Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cüneyt Tanman: Milli takım artık gazetelerin üçüncü sayfalarına düştü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/08/2013 - 10:41 GMT+3

Türk futbolunun önemli ismi Cüneyt Tanman, milli takımın Gana maçındaki performansını ve Abdullah Avcı’nın tercihlerini Serhat Ramay'a değerlendirdi.

Gana maçında milli oyuncular Emre Belözoğlu, Alper Potuk ve Semih Kaya

Görsel kaynağı: AA

Abdullah Avcı’nın gençlik takıntısını eleştiren “Gazetelerin üçüncü sayfalarına düşmüş bir milli takım var” diyen Cüneyt Tanman, editörümüz Serhat Ramay’ın sorularını yanıtladı.
Birçok kişiyi milli takım adına dün akşam sevindiren tek şey, doğru isimlerden kurulu milli takım kadrosuydu.
Ortadaki sonuç, Abdullah Avcı’nın kafasındaki projenin doğru olmadığını gösteriyor. 2-0 yenildiğimiz Hollanda maçında Burak’ı, Selçuk’u, Gökhan Gönül’ü ilk 11’de oynatmadıysa, demek ki planlar tutmadı. Dün mesela ilk yarıdaki takımdan ve oyundan o da çok memnundu. Uzun süre hiç değişiklik yapmadı. Burak, Arda, Alper ve Umut’u önde çok beğendim. 4-2-3-1’in 3 ve 1’i lokomotif gibiydi. bunlar Türk milli takımının kilit isimleri. Bu isimlerden vazgeçmezsiniz. Gökhan gönül’den vazgeçmezsiniz. Ne olursa olsun, hatalı gol yese de Volkan Demirel’den vazgeçmezsiniz.
Abdullah Avcı 24.7 yaş ortalamasıyla oynuyoruz dedi. milli takım için önemli olan genç kadro mu yoksa doğru kadro mu?
Önemli olan doğru kadro elbette. Özellikle milli takımlarda gençlik diye bir savunmanın arkasına sığınmak doğru değil. Formda olan oynar. Çok kaliteli bir genç kuşağın olur, takır takır koyarsın. U21 takımın yerlerde sürünmüş, daha önce hazırlık maçlarında gençleri oynatmışsın. Bu durumda genç değil doğru isimlere ihtiyacımız var. Vadesi dolmuş adamları da koyup oynatmanın bir anlamı yok.
Taraftarın tepkisini nasıl okumalı. Maçtan bir gün önce sadece 47 bilet satıldığını okudu bütün Türkiye.
Bu sadece milli takımın başarısızlığına bağlanmamalı. Stat seçimi de önemli. İnsanlar olimpiyat stadına gitmiyor. Fenerbahçe-Galatasaray bile oynasa, alıştığımız taraftar sayısını göremeyiz orada. Tabii insanlar milli takımdan da soğudu. Sonuçta spor, bu milli takım da olsa bir iddia işi. İddiası olmayan bir milli takım, yaz günü ve stat olimpiyat stadı. Gazetelerin üçüncü sayfalarına düşmüş bir milli takım var. Onu düştüğü yerden kaldırmak lazım. Her şey normalmiş gibi anlatıyor Abdullah Avcı, ben buna katılmıyorum. Sonuçta önünde ciddi final maçları var. Bugüne kadar da alınan sonuçlar milli takımın kalitesine yakışır sonuçlar değil. İlk yarı gördük dünkü Gana maçında. bu takım sıralamanın bu noktasında olacak bir ekip değil. Oyuna iyi başlayıp neden 90 dakikayı götüremiyoruz. Neden ideal kadromuzu bugüne kadar kuramadık. Forvette oynamayan oyuncu kalmadı. Önde oynayan oyuncu Burak’tır. onun arkasındaki Arda’dır, Alper’dir, kendi takımında oynamamasına rağmen mesela Umut’tur. A milli takımda arayışların çok fazla faydası olmuyor.
Bugün herkes milli takımın daha doğrusu Türk futbolunun alt yapıda sıfır olduğunu, dünya futboluna oyuncu yetiştiremediğini düşünüyor. böyle bir ortamda Abdullah Avcı’nın genç takım ısrarı hayalperestlik mi?
Abdullah Avcı’nınki gündemi saptırmak. Milli takım teknik direktörü eleştirilir bir kere. Emre’yi, Volkan’ı, birkaç tane daha yaşlı oyuncuyu oynattığınız için de eleştirilebilirsiniz. Milli takım teknik direktörü eleştirilir. O, kadroya gençti, yaşlıydı diye bakmayacak. Türkiye’nin o gün sahaya çıkmaya hak eden, kendi takımında oynamaya da bilir, 11’ini sahaya sürer. Başarısız olursa bu onun hanesine yazar. Abdullah Avcı’nın karnesi kırık ama ben dünkü maçın 11’inin bir iki pozisyon dışında, özellikle ön tarafta doğru isimlerden kurulduğunu düşünüyorum. Maçın 60 dakikasında oyuncu değiştirmemesinin nedeni de bu. Avcı bundan sonra gençlik konuşacak durumda değil. Andorra’yı yeneceksin, Romanya’yı yeneceksin.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam