Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

estonya turkiye yazarlar

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/09/2012 - 12:44 GMT+3

Bu akşam Şükrü Saracoğlu’nda Estonya sınavını verecek olan Türkiye ne yapmalı, nasıl oynamalı? Yazarlar anlatıyor.

mehmet topal, arda turan, umut bulut, türkiye

Görsel kaynağı: AA

Vatan/Güntekin Onay: Anahtar pas oyununda
Teknik direktör Abdullah Avcı göreve ilk geldiği gün geleceğin takımını oluşturacağını ifade etmişti. Ancak hem yarışan hem gençleşen bir takım oluşturmak, bu dengeyi koymak çok kolay değil. Eldeki en güçlü kadroyla sahaya çıkmak ve şu an en formda oyuncuları sahaya sürmek gerekli gibi gözüküyor.
Selçuk İnan orta sahadaki oyun kuruculuk görevini üstlenmeli. Çünkü bugün için bunu yapabilecek daha formda bir isim yok. Nuri ve Emre maç ritminden ve temposundan uzaklar. Benim şahsi kanaatim Arda, Selçuk, Nuri, Emre ve Hamit gibi oyuncuların hepsinin birlikte oynamasından yana. Teknik kapasitesi yüksek, ayağa iyi pas yapan, kaliteli ve deneyimli bir orta sahayla topu hiç rakibe vermeden oynayarak Estonya karşısında kazanabiliriz.
Estonya’nın oyun yapısı belli. Mücadeleci, disiplinli ve aşırı defansif bir takım. Teknik kapasitesi ve hücum gücü sınırlı. Böylesine kapalı bir savunmayı açmak için sabırla ayağa oynamalıyız. Arda Turan ve Selçuk İnan gibi yaratıcı oyuncularımızın hazırlayacağı pozisyonlarla da goller gelecektir. Dar alanda 2’ye 1’ler, adam eksiltecek beceri dolu işler şart. Sağ bek bölgesinde Gökhan Gönül’ün bindirmelerine de ihtiyacımız var.
Takvim/Oktay Derelioğlu: Kanatları iyi kullanmalıyız
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki Hollanda'dan bir beraberlik alabilseydik gruptaki durumumuz ve havamız şu anda çok daha farklı olabilirdi. Bana kalırsa Macaristan ve Romanya daha dikkat edilmesi gereken ülkeler.
Macarlar çıkışta, Rumenler eski takımlarını kurma düşüncesinde.
Bence asıl önemli olan bu maçlar olacak. Ne var ki kimse Estonya'yı çantada keklik olarak görmemeli. Çantada keklik olarak görülseler de çıkışta olan bir takım. Oyunu kanatlara yayabilirsek maçı lehimize çevireceğimizi düşünüyorum. Rakip defansın arkasına atılacak diagonal paslar da oyunu açmamızda etkili olacaktır. Ancak, gol dakikası gecikirse sıkıntı yaşayabiliriz. Emre, Arda, Umut, Burak takımın en önemli silahları olacak.
Bu isimlerin tecrübeleriyle diğer arkadaşlarını sakinleştirmeleri lazım.
Hamit'in de gününde olması lazım. Etkili oynarsa önemli katkı verir. Forvet hattındaki tercih ise çift forvetten yana olmalı.
Bence, sahaya Umut-Burak ikilisiyle çıkmamız lazım.
Türkiye/Naci Arkan: Avcı’nın darağacı
Sabırsız bir millet olduğumuz gerçeği ortada dururken, bizim Avcı gibi modern düşünen ve geleceğin takımını kurma adına büyük hamleler yapan birisini bu kadar kolay harcamaya kalkışmamız, ne kadar doğru?
Hidding’e sabredemedik...
Mustafa Denizli’ye...
Fatih Terim’e...
Bize “Dünya üçüncülüğü” getiren Şenol Güneş’e de sabredemedik...
Bu kadar kolay adam harcayan bir ülke, eğer “sabır” kelimesinin yanından dahi geçemezse, biz ne gelecekten bahsedelim, ne geleceğin takımından...
“Ağustos Böceği” gibi günlük yaşayalım, böyle istiyoruz çünkü...
Bir “Selçuk İnan oynatılmadı” diye ülkeyi ayağa kaldıran medyamız, birazcık o Selçuk’un G.Saray’ın zor puan aldığı son 3 lig haftasındaki oyununa baksınlar...
Baksınlar ki “Ben taktik icabı, böyle bir kadro ile oynadım” diyen Abdullah Avcı’nın Selçuk’u neden oynatmadığını, biraz olsun anlamış olurlar...
Yoksa kurarsın üç ayaklı sehpayı...
Bir de yağlı ilmik...
Çıkarırsın Avcı’yı tabureye...
Bir tekme; ülke futbolu Avcı’dan kurtulmuş olur...
Eyy benim güzel medyam...
Türkiye’de “cellat” olmak bu kadar mı kolay?
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam