Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fatih Terim: TEK ŞEY SÖYLÜYORUM: KORKMAYIN!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 10/09/2013 - 01:33 GMT+3

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın oynanacak Romanya maçı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim

Görsel kaynağı: AFP

Tecrübeli teknik adamın açıklamalarının ana başlıkları şu şekilde:
"Yıllardır birbimizi tanıyoruz. Yapıcı, katmadeğer sağalyıcı önerilere, bilgiyle harmanlanmış fikirlere açığız. Ancak sabrın da bir sınır var. Sabrım S.O.S. vermeye başladı.
"Maça 24 saat var, maça 48 saat var. İyi niyetli davranalım, maçtan sonrayı bekleyelim demeden, hak etmediğimiz şekilde, hatta vicdansızca bir yaklaşımı ben ben, ne teknik heyetim ne de futbolcularım hak etmiyor.
"Bir mucize arayışı içindeyiz. Yarın romanyanın bizi yenmesi ya da berabere kalması durumunda ne olacağını çok iyi biliyoruz. Ancak iki şeyi biz çok net oyuncularımıza anlatıyoruz. Bir, hata yapmaktan kormamalı, kii yenilmekten korkmamalı. Zaten kaybedeceğimizi kaybetmişiz. Bundan sonra çekineceğimiz bir şey olmaz. Çıkıp oynayacağız."
"Rumen milli takımı, son yılların en güçlü takımı. Özellikle Macaritan karşısında çok iyi oynadılar. İşimiz kolay değil."
"Andorra maçından sonra yedi-sekiz oyuncumuz ishal ve grip oldu. Ama hiçbiri bunu şikayet olarak dile getirmedi. Ama dün Arda ile Gökhan Gönül idmana çıkamadılar. Bugün ise çıkacak mısınız diye sordurmadılar dahi."
"Kaybetme korkusunu kazanma arzusuna dönüştürmeyi isteyen bir takımız. Şu ana kadar şansımız hiç kazanmaktan yana olmamış, hep kaybetmekten yana olmuş. Son idmanda bir şey olmazsa, herhangi bir sakatımız yok."
"Köklü bir çözümün pratik çözümden daha doğru olduğunu bilecek kadar hem tecrübeliyiz hem de imkanlarımız var. Olayları bir maç ya da şampiyona üzerinden alıp bu işin temelini ıskalamamalıyız. Yeniden yapılanma cümlesinden de bıktım. Artık kullanmıyorum. O cümleyi artık değşitirelim. O yapılanma var zaten. Dizayn etme diyelim ona. Bilgimiz var ve artık fikrimiz de var. Artık geriye bakmadan yeni sayfa açmalıyız. Yeni fikirler üretmeliyiz."
Olimpiyat ve 12 Dev Adam
"O gece TV başında olanlardan biri de bendim. Herkes gibi Olimpiyat Oyunları için ben de çok ümitliydim. Olimpiyat İstanbul'a çok yakışırdı. Ama aradaki fark bizim o alanda hiç şansımız olmadığını gösteriyor."
"Bugün basketbol salonlarında büyük coşku varsa, bunu 12 Dev Adam’a borçluyuz. Çok ağır şekilde eleştirmek doğru değil."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam