Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

huntelaar gokhan abdik

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/09/2012 - 15:21 GMT+3

Gelecek hafta Türkiye ile 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde karşılaşacak olan Hollanda’nın ağır toplarından Huntelaar, Burak Yılmaz'ın çok iyi bir golcü olduğunu söyledi.

huntelaar, türkiye, hollanda, servet çetin

Görsel kaynağı: Reuters

Lig TV spikeri Gökhan Abdik, Schalke formasıyla geçen sezon harikalar yaratan Hollandalı Huntelaar ile konuştu.
Önce milli takımı konuşalım. Gelecek hafta Türkiye’ye karşı zor bir maçınız var. Hazır mısınız maça? Şunu da ekleyeyim, umarım bize karşı gol atmazsın.
Son maçta size gol atmıştım. 1-0 kazanmıştık. Türkiye kesinlikle çok iyi futbolculara sahip, iyi bir takım. O yüzden Türkiye’ye karşı oynamak her zaman zor. Evimizde oynayacağız. Kazanmak istiyoruz. Son maç bunu başarmıştık. O maçta teknik direktörünüz Hiddink’ti. Şimdi yeni bir teknik direktörünüz var. Maçta neler olacağını hep beraber göreceğiz.
Türk milli takımında beğendiğin bir oyuncu var mı?
Elbette. Hepsi iyi oyuncular. Ama Galatasaray’a geçen santrforunuz...
Burak Yılmaz.
Evet, Trabzonspor’da oynuyordu. Çok iyi oyuncu. Çok gol atıyor.
Geçen sezonun gol kralıydı.
Bu kadar çok gol attıysanız iyi bir oyuncusunuzdur zaten.
Peki grup hakkında neler düşünüyorsun? Rakipleriniz Türkiye, Romanya, Macaristan, Estonya ve Andorra.
Gruptaki takımların hepsi iyi. Macaristan iyi, Romanya her zaman zor, Türkiye’de öyle. Çok kolay olmayacak. İyi başlamak, iyi devam etmek ve dünya kupasına gitmek istiyoruz. Tabii ki eğer başarılı olmak istiyorsak, bunu sahada göstermeliyiz. Önemli olan bu.
Arkadaşın Kuyt Fenerbahçe’de oynuyor. Türkiye’deki günleri gollerle başladı. Ne düşünüyorsun performansıyla ilgili? Konuşma fırsatın oldu mu kendisiyle.
Hayır konuşmadık. Ancak tabii ki takip ediyorum. 6 maçta 6 gol attı.
Bunu biliyorsun.
Evet biliyorum. Moskova’ya attığı golü izledim. Ligde Gaziantep maçında gol attığını da duydum. Ancak o golünü görmedim. O çok iyi oynuyor. Van Hooijdonk’a ait rekoru da 6 maçta 6 gol atarak kırdı, Fenerbahçe’deki kariyerinin başlangıcında. Hooijdonk da Fenerbahçe’de çok iyi oynamıştı. Kuyt da bence aynı performansı gösterecek.
Frank De Boer Galatasaray’da oynadı. Van Hooijdonk ise Fenerbahçe’de. Kuyt şu anda yine Fenerbahçe’de oynuyor. Frank Rijkaard Galatasaray’ı çalıştırdı. İleride senin de Türkiye’de oynama ihtimalin var mı?
Bilmiyorum. Buna cevap vermek zor. Futbolda neler olacağını bilemezsiniz. Ancak şu an Schalke’deyim. Burada oynamaya devam edeceğim. Burada iyi zaman geçiriyorum. İleride neler olacağını göreceğiz.
Huntelaar, son sorum Hakan Şükür ile ilgili. Türkiye’deki gol rekorları ona ait. Türkiye’nin en iyi golcüsü şu an Lig Tv’de yorumculuk yapıyor. Neler söyleyeceksin onun hakkında?
Onu izlerken çok küçüktüm. Galatasaray’da oynuyordu. Daha sonra İtalya’ya transfer oldu. Çok iyi futbolcuydu. Hep gol atıyordu. Gerçek bir santrfordu. Büyük oyuncuydu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam