Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya Kupası için bi’ Umut

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/09/2013 - 11:55 GMT+3

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’nda Andorra’yı konuk eden Türkiye, rakibini 5-0 mağlup ederken, Umut Bulut üç golle maça damga vurdu.

Umut Bulut'un Andorra maçındaki gol sevinci

Görsel kaynağı: AA

Andorra karşısında fark arayan milli takımın gözü kulağı bir yandan da Bükreş’te oynanan Romanya-Macaristan karşılaşmasındaydı.
Mücadeleye istekli başlayan milliler, henüz sekizinci dakikada Nuri Şahin’in defansın arkasına müthiş şekilde sarkıttığı topla golle burun buruna geldi. Ancak Burak Yılmaz’dan önce davranan Andorra savunması topu uzaklaştırdı.
İşleyen kanatlar, kaleye isabetli şutlar, derin paslar… Erken gol için, bir futbol sahasında yapılabilecekler açısından, her şeyi deneyen Türkiye, bu kez de Gökhan Töre ile gole yaklaştı. Ancak onun uzak mesafeden sert şutunda top çok az farkla auta çıktı.
Bu kez Burak’ı Emili Garcia ile karşı karşıya bırakan pas Arda Turan’ın ayağından çıktı. 21. dakikada yaşanan pozisyonda Burak son dokunuşu yapsa da açıyı iyi kapatan Andorra kalecisi gole izin vermedi.
Dakikalar ilerliyor, milliler geriliyor, ancak gol bir türlü gelmiyor. Derken...
Beklenen gol 34. dakikada Umut Bulut’la geldi. Gökhan Töre’nin hassas bir ölçümle ceza sahasına kestiği ortayı müthiş bir kafa vuruşuyla filelere gönderen Umut, belki kendisi için küçük ama Türkiye’nin Dünya Kupası macerası için büyük bir golün altına imzasını koydu.
İlk golle üzerindeki ürkekliği atan milliler, sadece beş dakika sonra farkı ikiye çıkardı. Başrolde yine Umut! Ceza yayının gerisinden sağ ayağının içiyle kusursuz bir falso verdiği meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Asist bir kez daha Gökhan Töre!
İlk yarının hafızalara kazınan bir diğer anında Mehmet Topal vardı. Ceza sahasının dışından çok sert vuran Mehmet’in topu üst direğin alnından dönerken hakem Sven Bindels de son düdüğüyle ilk 45 dakikanın bittiğini ilan etti.
İkinci yarıya kaldığı yerden devam eden milli takım, Andorra’nın ipini 63. dakikada ceza alanında kurduğu Bermuda Şeytan Üçgeni ile çekti. Arda topu sağ açığa yuvarladı, Gökhan Gönül yerden içeriye kesti ve Burak Yılmaz kalecinin önünden ustaca topu ağlarla buluşturdu. Durum 3-0. Bu sayı, Burak Yılmaz'ın milli formayla attığı 10 gol olarak kayıtlara geçti.
Dünya Kupası Elemeleri'ndeki performansıyla kendini bir melodramın içinde bulan milli takımın oynadığı can sıkıcı film, rejisör değişikliğiyle bambaşka bir hal aldı sanki. Her ne kadar rakip Andorra olsa da, Fatih Terim etkisi henüz ilk maçta kendini gösterdi.
Bu gece Umut dolu
Bu kez dakikalar 69'u gösteriyor. Gökhan Töre yine en iyi yardımcı oyuncu. Onun verdiği pasta topu kalecinin üzerinden mükemmel şekilde aşırtan isim bir kez daha Umut Bulut. Umut'tan üç gol ve üçünün asisti de Gökhan Töre'den.
Skor tabelasını beşleyen isim Arda Turan oldu. Umut'un plasesi kaleciden dönerken, Arda Turan'ın kafa vuruşu Türkiye'ye beş farklı üstünlük getirdi. Türkiye uzun süre sonra rahat nefes aldı.
Bu sonuçla gruptaki galibiyet sayısını üçe çıkaran Türkiye, puanını da 10'a yükselti. Sıralamadaki yeri değişmese de Türkiye, sonrası için avantaj elde etti.
Milliler, 10 Eylül Salı günü grubundaki sekizinci maçı Romanya ile deplasmanda oynayacak.
Gruptaki diğer maçta Romanya, konuk ettiği Macaristan'ı 2-0 mağlup ederek 13 puanla ikinciliğe yükseldi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam