Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye'nin gruplardan çıkma ihtimalleri

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/10/2013 - 17:22 GMT+3

A Milli takımımızın, Macaristan ve Romanya ile girdiği amansız mücadelenin soru ve cevapları adeta Einstein'in İzafiyet Kuramı'na döndü.

einstein

Görsel kaynağı: Eurosport

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda son 2 maçına çıkacak olan A Milli Futbol Takımımız, play-off'lara kalmak için son şanslarını oynayacak. Kaderi kendi elinde olmayan, Macaristan'ın puan kaybetmesini beklemekten başka çaresi kalmayan Türkiye, önce Estonya ardından da Hollanda ile karşılaşacak.
Grupta 22 puanı olan Hollanda, Dünya Kupası'na katılma hakkını kazandı. Buna rağmen tam kadro ile Macaristan maçına çıkacak olan Portakallar, puan veya puanlar alması halinde Türkiye'ye müthiş bir hediye vermiş olacak.
İşte ihtimaller silsilesi
D grubunda 14 puanla 2. sırada bulunan Macaristan'ın +6 averajı bulunuyor. Millilerimizin ise 13 puanı ve +7 evarjı var. Eğer Hollanda deplasmanda Macaristan'dan 1 puan alırsa ev sahibi ekibin 15 puanı olacak. Türkiye ise Estonya'yı mağlup ederse puanını 16 yapacak ve grupta ikinci sıraya yükselecek. Hollanda, Macaristan'dan 3 puan alır ve biz de Estonya'yı yenersek Türkiye'nin 16, Macaristan'ın da 14 puanı olacak. Averaj farkını da açacak olan milli takım artık ipleri eline geçirmiş olacak. Burada aynı puanda olduğumuz ancak +6 averaj farkı attığımız Romanya'nın alacağı skorları da göz önünde tutmak gerecek.
Kötü senaryoyu düşünmek bile istemiyoruz. Ama...
Türkiye'nin Estonya karşısında alacağı mağlubiyet ve Macaristan'ın Hollanda'yı yenmesi 2014 umutlarını tamamen ortadan kaldıracak. Macaristan puanını 17'ye çıkarırken Türkiye 13 puanda kalacak. A Milli Takımın alacağı beraberlik, Macaristan'ın alacağı galibiyet ise puan farkının 2'ye çıkmasını sağlayacak. Millilerimizin son şansı, Estonya'nın Macaristan'ı yenmesine veya puan almasına bağlı olacak. İki takım da sahadan beraberlikler ayrılırsa puan farkı 1'de kalacak ve yine ihtimaller son maça kalacak.
Romanya ihtimalleri
Grupta A Milli Takımımız ile aynı puana sahip olan Romanya ise sürprizleri kovalayacak. Ancak Rumenler'in tek handikap yaşayacağı konu +1 olan averajları. Dünya Kupası eleme maçlarında ikili averaj yerine gol averajları göz önüne alındığından, Romanya'nın kalan 2 maçında hem 6 puan alması hem de averaj farkını kapatması gerekiyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam