Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

turkiye romanya a milli takim

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/10/2012 - 22:37 GMT+3

Türkiye, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda ikincilik için çekişme ihtimali bulunan Romanya’ya evinde 1-0 yenilerek Brezilya 2014 yolunda ağır bir yenilgi aldı.

türkiye romanya

Görsel kaynağı: AA

Tamamen dolu tribünler önünde mutlak galibiyet parolasıyla maça başlayan ay-yıldızlılar, ilk 45 dakikada rakibi karşısında istediği baskıyı kuramayınca, gol pozisyonuna da girmekte bir hayli zorlandı. İstanbul'a grup lideri olarak gelen Romanya ise, ilk yarıda istediğini sahaya yansıtan takım olarak dikkati çekti. Ayağa paslarla rakibinin baskı kurmasını engelleyen konuk ekip, ani ataklarla gole gitmeyi denedi.
8. dakikada Arda Turan'ın sağdan kullandığı korner atışında, Semih Kaya topu kafayla kaleye gönderdi. Kaleci Tatarusanu'nun son anda çeldiği meşin yuvarlağı Rumen savunması uzaklaştırdı.
17'de ise Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta, Umut Bulut'un kafayla kaleye gönderdiği top yandan auta çıktı.
Dakikalar 25'i gösterirken Semih Kaya'nın kaptırdığı top sonucu ani gelişen Romanya atağında Stancu soldan ceza alanına girerken şut attı. Yerden giden meşin yuvarlağı kaleci Volkan Demirel kontrol etti.
33. dakikada Romanya savunmasının uzaklaştıramadığı topu yerden sert bir vuruşla kaleye gönderen Hasan Ali Kaldırım'ın şutunda top kalecinin kucağında kaldı.
45+1'de ise Romanya golü bulmayı başardı. Orta alandan Pintilii'nin uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Grozav, kalesini terk ederek ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Volkan Demirel'in hatasını da değerlendirerek meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. Kalan bölümde skor değişmeyince soyunma odasına 1-0'lık ROmanya üstünlüğüyle gidildi.
İkinci yarı ise talihsiz bir olayla başladı. 47. dakikada Romanya'nın kazandığı korneri kullanmak üzere köşeye giden Bourceanu kafasına isabet eden bir yabancı maddeyle yerde kaldı. Kullanılan korner ise kale alanında sekti ancak kimse topa dokunamadı.
62'de Arda'nın sağ kanattan kale alanına yaptığı ortada zamanlamayı iyi ayarlayamayan Sercan, tehlikeli olabilecek bir pozisyonda kafayı vuramadı.
Romanya, 64'te çok ciddi bir pozisyon yakaladı. İyi bir koşuyla ceza sahasında bomboş kalan Cocis, Volkan'la karşı karşıya olduğu pozisyonda topu kalenin çok çok üstünden dışarı gönderdi.
Dakikalar 70'i gösterirken seken topta kale alanı önünde topa vurma şansına sahip olan Umut Bulut'u savunma son anda engelledi.
Milli takımımızın atakları kalan bölümde de kapanmış Romanya savunmasını aşamayınca mücadele Romanya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam