Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2014 Dünya Kupası’ndan neler öğrendik?

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 18/06/2014 - 11:43 GMT+3

2014 Dünya Kupası’nda ilk maçlar geride kaldı. Peki Brezilya 2014’ten neler öğrendik?

L'arbitre de Brésil-Croatie utilise le spray

Görsel kaynağı: Eurosport

1-Gol çizgisi teknolojisi: Çok konuşuldu ancak bu kadar kanlı-canlı örneği Fransa-Honduras maçıyla hayatımıza girdi. Karim Benzema’nın şutunu içeri alan kaleci Noel Valladares, gol çizgisi teknolojisinin ilk kurbanı oldu. İnsan gözünün seçemediği pozisyonu makine çözdü.
La capture du but marqué grâce à la goal line technology
2-Sprey: Hakemlerin artık bir spreyi var. Duran toplarda kullanılan bu sprey, topun yerini değiştirme çakallığını yapan oyuncu ile tavşan adımlarıyla barajı bozan futbolcuları tarihe gömdü.
3-Marcelo’nun talihsiz rekoru: Brezilya-Hırvatistan maçında kendi kalesine gol atan sol bek Marcelo, Dünya Kupası’nda kendi kalesine gol atan ilk Brezilya oldu.
4-Bosna-Hersek: Türkiye’nin dost olduğu Bosna-Hersek ile dünyanın resmi tanışma töreni Arjantin maçında gerçekleşti. Yugoslavya’dan ayrıldıktan sonra ilk kez Dünya Kupası’nda boy gösterdiler. Ayrıca, Dünya Kupası tarihinin en hızlı kendi kalesine atılan golü de Bosna-Hersekli Sead Kolašinac’tan geldi.
Kolasinac kendi kalesine en hızlı gol atan futbolcu oldu
5-Dempsey tarih yazdı: ABD’nin kaptanı Clint Dempsey, üç Dünya Kupası’nda da gol atan ilk Birleşik Devletlerli oyuncu olarak tarihe geçti. Tecrübeli oyuncu daha önce 2006’da Gana, 2010’da İngiltere ağlarını havalandırmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam