Eurosport
Brezilya-Meksika / CANLI İZLEYİN
Tarafından
Yayınlandı 17/06/2014 - 04:46 GMT+3
Brezilya-Meksika maçını Eurosport.com Türkiye aracılığıyla takip edin, maçın heyecanını Brezilya'daymışcasına yaşayın!
Hernandez, Neymar
Görsel kaynağı: Newspix
Brezilya-Meksika maçının özetini Eurosport.com Türkiye aracılığıyla bir kez daha izleyin, kendinizi evinizde değil Estadio Castelao'da hissedin!
BrezilyaFutbolun beşiği Brezilya, futbolun en büyük organizasyonunda bu sefer her zaman olduğundan daha fazla istekli daha fazla arzulu. Kupanın Brezilya’da oynanacağının açıklanmasından beri bitmek bilmeyen halk protestolarına karşı en iyi cevabı sahadaki 11 Brezilyalıdan başkası veremez. Bunun bilincinde olan Sambacılar’ın bu kupayı kazanması için birden fazla sebebi var. Neymar, Oscar, Hulk gibi hücümcu isimler içimizdeki Brezilya heyecanı”nı uyandırırken Thiago Silva, Dani Alves ve David Luiz gibi üst düzey savunmacılar ise bu takımın ne kadar ciddiye alınması gerektiğini ortaya koyuyor. Orta sahadaki dinamolar Ramires ve Gustavo, teknik direktör Scolari’nin 2002 anılarını canlandırmak için ekstra br şeye mahal bırakmıyor.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/13/1256418-27119895-2560-1440.jpg)
Neymar
Görsel kaynağı: Eurosport
Neymar önderliğinde genç ve son derece dinamik bir ekip olarak Brezilya gruptaki ilk maçında Hırvatistan'ı tartışmalı bir penaltı sonrası 3-1'le geçmiş ve iş kazasına açık kaygan zeminli grupta sürprize izin vermeyeceğinin mesajını rakiplerine iletmişti. Scolari'nin ekibi önceki turnuvalardaki Kaka, Ronaldinho, Robinho, Ronaldo hattı gibi gösterişli hücum zenginliğinden uzak olsa da yine de kendi evinde düzenlenen bu turnuvanın en ciddi şampiyonluk adaylarından biri.
Kilit oyuncu: Ramires Takımda Neymar, Hulk ve Thiago Silva gibi gösterişli yıldızlar varken burda Ramires’i görmek şaşırtabilir fakat “orta sahanın dinamosu” teriminin birebir karşılığı olan yıldız oyuncu, değerleri toplamı yüz milyonlar eden Brezilya’nın defans ve forvet hattı arasında deyim yerindeyse ortalığı toparlayacak olan oyuncu olacak.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/15/1258188-27155327-2560-1440.jpg)
Ramires
Görsel kaynağı: Reuters
Brezilya 3-1 Hırvatistan / MAÇ ÖZETİ
Teknik direktör: Luis Felipe Scolari Felipao ("Büyük Felipe") 2002’de bu takımı dünyanın en iyisi yaptıktan sonra 2012’de Dünya Kupası için tekrar takımın başına geçti. Millli takıma almadığı oyuncular yüzünden eleştirilerin odak noktası olan Scolari, kadro tercihinde hata yapmadığını ispatlamak için en iyi taktiklerini tahtaya çizecektir.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/12/1255886-27109260-2560-1440.jpg)
Scolari
Görsel kaynağı: Foot123
MeksikaMeksika, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası için bir ay içinde Luis Fernando Tena, Jose Manuel De la Torre ve Victor Manuel Vucetich'in ardından Miguel Herrera'yı teknik direktörlük koltuğuna oturtarak Dünya Kupası yolunda fire vermemek için ellerindeki her kozu oynadı. Aynı eleme sürecinde kendisinden memnun kalınmayan üç teknik adamın yerine gelen Herrera, bu baskıyı üzerinde tutmadı ve takımını taktik anlamda üst seviyeye çıkararak Dünya Kupası biletini almasını sağladı. Şampiyon olamadığı halde Dünya Kupası biletini en fazla alan ekipler arasında birinci olan Kuzey Amerika ekibi, hücüm hattında "psikolojik rahatsız" Vela'dan eksik olsa da Hernandez ve Dos Santos'un varlığı eksikliğin defansta olduğunu kanıtlıyor. Eski Barcelona oyuncusu Marquez'in kaptanlığını yaptığı takım kanatlardan Guardado gibi oyuncuları etkili kullanabilirse içerde forvet oyuncuları ile gol bulmakta zorlanmayacaktır.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/12/1255956-27110655-2560-1440.jpg)
Javier Hernandez
Görsel kaynağı: PA Sport
Kadrosunda Javier Hernandez, Giovani dos Santos, Guillermo Ochoa ve Andres Guardado gibi birbirinden değerli çok sayıda yıldızı barındıran Meksika, gruptaki ilk maçında Kamerun'u tek golle geçmiş ve büyük avantaj elde etmişti. Bir dönem ülkemizde Galatasaray forması da giyen ve o zamanlar silik bir görüntü çizen Giovani dos Santos'un üst düzey performansı dikkat çekerken, Brezilya asıllı oyuncunun kendi vatandaşlarının önünde kendi ülkesine karşı nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.
Kilit oyuncular: Javier Hernandez / Giovanni Dos Santos Bu sezon Manchester United'daki bir çok oyuncu gibi kötü bir sezon geçiren Chicharito ve Villareal'e son derece başarılı bir sezon geçiren Gio, birbirleri ile uyum sağlarlarsa Meksika'nın bu gruptan çıkmaması için hiç bir sebep kalmaz.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/13/1256578-27123095-2560-1440.jpg)
Javier Hernandez.
Görsel kaynağı: Imago
Teknik direktör: Hector Herrera Deyim yerindeyse Meksika kulübü Club America'dan kiralık olarak takımın başına geçen Herrera, Meksika'da 6 hafta içinde 4. kez değişen koltuğun son sahibi oldu ve takımı Dünya Kupasına çıkarmayı bildi.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/14/1257261-27136755-2560-1440.jpg)
Miguel Herrera
Görsel kaynağı: PA Sport
Meksika 1-0 Kamerun / MAÇ ÖZETİ
Maçın hakemi Cüneyt ÇakırEv sahibi Brezilya ve Meksika'yı buluşturacak 90 dakikanın hakemiyse Mesut Özil'in ardından Dünya Kupası'ndaki ikinci temsilcimiz Cüneyt Çakır. Bizim daha çok derbilerle tanıdığımız Çakır Dünya futboluna adını Nani'ye gösterdiği kırmızı kartla duyurmuştu.
Muhtemel 11'ler;
Brezilya: Brezilya: Julio Cesar, Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo, Paulinho, Luiz Gustavo, Hulk, Oscar, Neymar, FredMeksika: Ochoa, Rodriguez, Marquez, Herrera, Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar, Vazquez
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/16/1258841-27168387-2560-1440.jpg)
David Luiz
Görsel kaynağı: Imago
Dünya Kupası'nın ev sahibi Brezilya, A Grubu'ndaki ikinci maçında Meksika ile karşı karşıya geliyor.
2014 Dünya Kupası'nda ilk maçlar geride kalırken, gruptan çıkacak takımları büyük oranda belirginleştirecek ikinci maçlar da başlıyor. A Grubu'nda ev sahibi Brezilya'nın Meksika'yı konuk edeceği 90 dakika öncesi aradığınız her şey Eurosport.com Türkiye'nin maç önü değerlendirmesinde.
Brezilya Her Dünya Kupası'nın doğal favorisi, bu turnuvada önceki turnuvalardan biraz daha ağır favori. Neymar önderliğinde genç ve son derece dinamik bir ekip olarak Brezilya gruptaki ilk maçında Hırvatistan'ı tartışmalı bir penaltı sonrası 3-1'le geçmiş ve iş kazasına açık kaygan zeminli grupta sürprize izin vermeyeceğinin mesajını rakiplerine iletmişti. Scolari'nin ekibi önceki turnuvalardaki Kaka, Ronaldinho, Robinho, Ronaldo hattı gibi gösterişli hücum zenginliğinden uzak olsa da yine de kendi evinde düzenlenen bu turnuvanın en ciddi şampiyonluk adaylarından biri.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/13/1256306-27117655-2560-1440.jpg)
Hernanes-Neymar / Brezilya
Görsel kaynağı: Eurosport
MeksikaKadrosunda Javier Hernandez, Giovani dos Santos, Guillermo Ochoa ve Andres Guardado gibi birbirinden değerli çok sayıda yıldızı barındıran Meksika, gruptaki ilk maçında Kamerun'u tek golle geçmiş ve büyük avantaj elde etmişti. Bir dönem ülkemizde Galatasaray forması da giyen ve o zamanlar silik bir görüntü çizen Giovani dos Santos'un üst düzey performansı dikkat çekerken, Brezilya asıllı oyuncunun kendi vatandaşlarının önünde kendi ülkesine karşı nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/14/1257294-27137415-2560-1440.jpg)
Meksika
Görsel kaynağı: Eurosport
Muhtemel 11'ler; Brezilya: Julio Cesar, Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo, Paulinho, Luiz Gustavo, Hulk, Oscar, Neymar, FredMeksika: Ochoa, Rodriguez, Marquez, Herrera, Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar, Vazquez
İddaa oranları;Brezilya: 1.2Beraberlik: 4.3Meksika: 8.00
Hakem: Cüneyt ÇakırStadyum: Estadio Castelao Saat: 22:00
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/17/1259634-27184247-2560-1440.jpg)
Cüneyt Çakır
Görsel kaynağı: Eurosport
Rakamların diliyle / Brezilya-Meksika
Brezilya ve Meksika maçı öncesi öne çıkan istatistiklere Eurosport.com Türkiye aracılığıyla göz atın.
Dünya Kupası heyecanı birinti tur ikinci maçlarıyla devam ederken, büyük heyecana sahne olması beklenen Brezilya-Meksika maçı öncesi öne çıkan istatistiklere Eurosport.com Türkiye aracılığıyla göz atın. İşte maç öncesi dikkat çeken rakamlar;
İki takım bugüne dek 38 kez karşı karşıya geldi. 22 kez Brezilya kazanırken, 10 kez Meksika güldü. 6 maçsa beraberlikle sonuçlandı.
Brezilya ve Meksika daha önce 1950, 1954 ve 1962 Dünya Kupası'nda da aynı grupta eşleşmişti.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/13/1256226-27116055-2560-1440.jpg)
Brezilya formasıyla 33 gole ulaşan Neymar milli takım tarihinin en golcü ismleri arasına girdi
Görsel kaynağı: Reuters
Brezilya bu üç grup maçında da sahadan galibiyetle ayrıldı (4-0, 5-0, 2-0)
1950 Dünya Kupası'ndaki Brezilya-Meksika maçı dünyaca ünlü Maracana'nın ilk resmi maçıydı.
İki takım son olarak geçtiğimiz yıl Konfederasyon Kupası'nda karşılaşmış, gülen taraf Neymar ve Jo'nun golleriyle Brezilya olmuştu.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/13/1256922-27129975-2560-1440.jpg)
Dos Santos / Meksika
Görsel kaynağı: Eurosport
Brezilya Teknik Direktörü Felipe Scolari 2006 yılında Portekiz'i çalıştırırken Meksika'yı grup maçlarında 2-0'la geçmişti.
Brezilya'ya gruptan çıkmak için Kamerun veya Meksika önünde alınacak bir galibiyet yetecek.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2014/06/17/1259635-27184267-2560-1440.jpg)
Brezilya - Meksika
Görsel kaynağı: Eurosport
Oribe Peralta Morones Meksika formasıyla çıktığı son 5 resmi maçta 8 gol kaydetti.
Benzer Konular
Reklam
Reklam