Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken Belçika, Cezayir karşısında geç uyandı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/06/2014 - 21:00 GMT+3

Belçika ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta, Cezayir'i Fellaini ve Mertens'in golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Fellaini oyuna sonradan girerek takımına büyük katkı sağladı

Görsel kaynağı: Eurosport

Continental'in katkılarıyla
Dünya Kupası H Grubu maçında karşı karşıya gelen Belçika ve Cezayir'in mücadelesinden galip ayrılan taraf 2-1'lik skorla Belçika oldu.
Maça iyi başlayan taraf Cezayir oldu. İlk dakikalarda daha etkin görünen Cezayir, maçın Belçika için o kadar da kolay geçmeyeceğinin sinyallerini verir gibiydi.
Maçın 23. dakikasında rakibini ceza sahası içinde kolundan çekerek yerde bırakan Vertonghen, penaltıya sebebiyet verirken, Cezayir adına Feghouli topun başına gelerek takımını 1-0 öne geçirdi.
Kalesinde golü gördükten sonra bir nebze kendine gelen Belçika uzaktan bir kaç etkili şutla şansını denese de bu denemelerden bir sonuç elde edemedi.
İlk yarı boyunca takım halinde organize bir atak geliştirmeyi başaramayan Belçika, golü de bulamayınca ilk yarı Cezayir'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıya gol bulmak için daha büyük riskler alarak başlayan Belçika, arka arkaya yaptığı oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle taktiksel anlamda oyunun kontrolünü ele almaya başladı.
65. dakikada Fellaini'nin de oyuna dahil olmasıyla sahaya iyice oturan Belçika aradığı golü bulmakta fazla gecikmedi.
70. dakikada De Bruyne'ün ortasında topla buluşan Fellaini şık bir kafa vuruşuyla Belçika'ya beraberliği getiren golü kaydetti.
Golden sonra iyice defansa çekilen Cezayir, risk alan rakibi karşısında etkili olamadı ve atağa çıkarken kaptırılan topta kalesinde ikinci golü gördü.
80. dakikada dengesiz yakalanan Cezayir defansı Mertens'i tutamayınca, defansın arkasına sarkan Mertens sağ çaprazdan bulduğu pozisyonu affetmedi ve Belçika'yı 2-1 öne geçirmeyi başardı.
Kalan dakikalarda Fellaini ile bir topu da direkten dönen Belçika maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı ve turnuvaya 3 puanla başladı.
Stat: Mineirao
Hakemler: Marco Rodriguez, Marvin Torrentera, Marcos Quintero (Meksika)
Belçika: Thibaut Courtois, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Moussa Dembele (Dk. 65 Marouane Fellaini), Kevin De Bruyne, Nacer Chadli (Dk. 46 Dries Mertens), Eden Hazard, Romelu Lukaku (Dk. 58 Divock Origi)
Cezayir: Rais Mbolhi, Madjid Bouguerra, Rafik Halliche, Mehdi Mostefa, Faouzi Ghoulam, Carl Medjani (Dk. 84 Nabil Ghilas), Saphir Taider, Nabil Bentaleb, Sofiane Feghouli, Riyad Mahrez (Dk. 71 Medhi Lacen), El Arabi Soudani (Dk. 66 İslam Slimani)
Goller: Dk. 25 Sofiane Feghouli (penaltıdan) (Cezayir), Dk. 70 Marouane Fellaini, Dk. 80 Dries Mertens (Belçika)
Sarı kartlar: Dk. 24 Jan Vertonghen (Belçika), Dk. 34 Nabil Bentaleb (Cezayir)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam