Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Xabi Alonso ve Nigel de Jong karşı karşıya geliyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/06/2014 - 18:31 GMT+3

2010 Dünya Kupası finalinde yaşanan sert faul pozisyonunun kahramanları Xabi Alonso ve Nigel de Jong bu sefer grup maçında karşılaşacak.

Xabi Alonso - Nigel de Jong

Görsel kaynağı: Eurosport

Continental'in katkılarıyla
2010 Dünya Kupası final karşılaşmasında Nigdel de Jong'un "kung-fu tekmesi"ne mağdur kalan Xabi Alonso, bu akşam oynanacak maça özel hazırlanıyor.
Tam dört yıl önce Dünya Kupası finalinde karşılaşan Hollanda ve İspanya bugün grup mücadelesinde ilk maçlarına çıkacak. 2010 yılında yaşanan olay sonrası özellikle İspanyol yıldız Xabi Alonso bu maça daha farklı duygularla çıkacak. Bu zorlu mücadele için hazırlıklarını tamamlayan Xabi Alonso'nun intikamı alıp almayacağı merak konusu.
Xabi Alonso
Dünya Kupaları tarihinde daha önce eski Fenerbahçeli futbolcu Schumacher'in 1982 Dünya Kupası'nda Fransız futbolcu Battiston'a yaptığı faul hala unutulmaz. Batı Almanya defansının arkasına atılan bir topla, Fransız savunma oyuncusu Battiston, Schumacher ile karşı karşıya kaldıktan sonra topu üzerine doğru koşarak gelen Schumacher'in üzerinden aşırtmak istedi. Havaya sıçrayan Schumacher, kalçasıyla çok sert bir şekilde Battison'a çarpınca Battiston bilincini kaybetti. 2 dişi kırılan ve omurları zarar gören Battiston'un takım arkadaşları futbolcunun öldüklerini düşünmüştü.
Batı Almanya - Fransa 1982
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam