Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Gol yağmurundan galip çıkan Fransa

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 30/06/2018 - 18:54 GMT+3

Toplam 7 golün atıldığı harika maçta Arjantin'i 4-3 mağlup eden Fransa, adını çeyrek finale yazdırdı.

France's Kylian Mbappe celebrates scoring their fourth goal with team-mates

Görsel kaynağı: Reuters

2018 Dünya Kupası son 16 turunda Fransa, geri düştüğü maçta Arjantin'i 4-3 mağlup etti.
Karşılaşmanın henüz başında Antoine Griezmann'ın frikikten kaleye gönderdiği top direkten dönerken, birkaç dakika sonra Kylian Mbappe'nin ceza sahasında Marcos Rojo tarafından düşürülmesi üzerine kazanılan penaltı vuruşunda yine topun başına geçen Griezmann, düzgün bir vuruşla 13. dakikada Fransa'yı 1-0 öne geçirdi. Beraberlik golünü arayan Arjantin ise 41. dakikada Angel Di Maria'nın harika golüyle karşılaşmada eşitliği yakaladı ve taraflar devre arasında 1-1 beraberlikle gitti.
Oldukça tempolu geçen ikinci yarıda ise ilk golü bulan Arjantin oldu. 48. dakikada bir korner pozisyonunun ardından Lionel Messi'nin ceza sahası içinden kaleye gönderdiği şuta ayağını koyan Gabriel Mercado, kaleci Hugo Lloris'i şaşırttı ve takımını 2-1 öne geçirdi.
Geri düştükten sonra rakip kale önünde ataklarını sıklaştıran Fransa ise üst üste bulduğu gollerle maçta bir anda dengeleri değiştirdi. 57. dakikada Benjamin Pavard'ın muhteşem golüyle durumu 2-2'ye getiren Fransa, daha sonra Kylian Mbappe'nin 64 ve 68. dakikalarında kaydettiği gollerle maçta 4-2 öne geçti.
Duraklama dakikalarında Sergio Aguero'nun kafa golüyle farkı bire indiren Arjantin, kalan az sürede başka gol şansı bulamadı ve maç 4-3 Fransa'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.
2018 Dünya Kupası'nda adını çeyrek finale yazdıran ilk takım olan Fransa'nın bir sonraki rakibi, Uruguay ile Portekiz arasında bugün TSİ 21.00'de oynanacak maçın galibi olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam