Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Atamayana atarlar

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 14/06/2016 - 00:04 GMT+3

Sayısız gol şansından yararlanamayan Belçika'yı 2-0 mağlup eden İtalya, Euro 2016'ya galibiyetle başladı.

Bonucci and Giaccherini - Belgium v Italy - Euro 2016

Görsel kaynağı: Eurosport

Euro 2016 E Grubu maçında İtalya, rakibi Belçika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.
Gianluigi Buffon'un Avrupa Şampiyonaları tarihinde forma giyen en yaşlı İtalyan oyuncu unvanını Dino Zoff'tan devraldığı maçta, Gök Mavililer'e galibiyeti getiren goller Emanuele Giaccherini ve Graziano Pelle'den geldi.
32. dakikada Leonardo Bonucci'nin muhteşem uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Giaccherini, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Maç boyunca çok sayıda net gol pozisyonunu yakalayan rakibi karşısında üstünlüğünü son bölüme kadar korumayı başaran İtalya, gelişen hızlı atakta Antonio Candreva'nın pasını harika tamamlayan Pelle'nin golüyle maçı 2-0 kazanmayı başardı.
Bu sonuçla İtalya, Türkiye'yi 2-1 mağlup ettiği Euro 2000'den bu yana ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başladı. Üst üste 6. Avrupa Şampiyonası maçında kalesini gole kapatamayan Belçika ise bu organizasyondaki son 3 maçında gol atmayı başaramadı.
Conte yönetiminde yenilmezlik serisi sürüyor
Euro 2016 sonrası Chelsea'nin başına geçecek Antonio Conte'nin İtalya Milli Takımı'ndaki gösterişli performansı sürüyor. 46 yaşındaki menajer yönetiminde 11. resmi maçına çıkan İtalya, bu karşılaşmalarda hiç yenilgi yüzü görmedi. Belçika karşısında alınan galibiyetle Conte önderliğindeki 8. zaferini elde eden İtalya'nın 3 de beraberliği bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam