Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ev sahibi, peri masalına son verdi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 04/07/2016 - 00:03 GMT+3

İzlanda karşısında ilk yarıda fişi çeken Fransa, farklı galibiyetle yarı finale yükseldi.

France's Antoine Griezmann celebrates after scoring their fourth goal

Görsel kaynağı: Reuters

Euro 2016'da çeyrek final etabının son maçında Fransa, rakibi İzlanda'yı 5-2 mağlup ederek adını son 4 takım arasına yazdırdı.
Ev sahibi olduğu turnuvada bu maça kadar ilk yarıda gol atmayı başaramayan Fransa, bu maçın ilk yarısına tam 4 gol sığdırdı. 12. dakikada Olivier Giroud ile başlayan gol sağanağı, 19. dakikada Paul Pogba, 43. dakikada Dimitri Payet ve 45. dakikada Antoine Griezmann'la sürdü. Böylelikle Fransa, Avrupa Şampiyonaları tarihinde ilk yarıyı 4 golle kapatan ilk takım olmayı başardı.
Kaderi ilk yarıda belli olan maçta farklı geri düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmayan İzlanda, 56. dakikada Kolbeinn Sigthorsson'un golüyle farkı 3'e indirdi. Fransa 3 dakika sonra bu gole Giroud ile karşılık verirken, perdeyi kapatan isim 84. dakikada Birkir Bjarnason oldu.
Fransa, şampiyonluğa ulaştığı 2000 yılından beri ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselirken, turnuvaya ilk kez katılan İzlanda'nın serüveni farklı mağlubiyetle son buldu.
1984 yılından sonra bir kez daha ev sahipliği yaptığı turnuvayı kazanmayı hedefleyen Fransa, yarı finalde Almanya ile karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam