Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İşte Euro 2016 programı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/04/2014 - 16:38 GMT+3

Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'nın fikstürü belli oldu.

euro 2016, fransa

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Euro 2016′nın fikstürü açıklandı.
Açılış ve kapanış maçlarının Stade de France’de yapılacağı şampiyonaya 10 stadyum ev sahipliği yapacak. 10 Haziran 2016 tarihinde TSİ 22:00′da başlayacak turnuva, 10 Temmuz 2016 tarihinde TSİ 22:00′da oynanacak final maçı ile son bulacak. Turnuvanın yarı final karşılaşmaları ise Stade Vélodrome ve Stade de Lyon’da oynanacak. Ev sahibi Fransa ise grup maçlarını Stade de France, Stade Vélodrome ve Stade Pierre Mauroy’de oynayacak.
UEFA Başkanı Michel Platini, fikstür çekiminin ardından yaptığı açıklamada “Şehirlerinde birbirinden farklı takımları görecek olan futbolseverler için harika bir fikstür olduğuna inanıyorum. Hayranı oldukları takımlarla birlikte birçok şehri de görmüş olacaklar. Böylece futbol ziyafetinin yanı sıra Fransa’nın sunduğu güzelliklerin de keyfini sürecekler. Takımlar endişeli olsa da bence birçok şehirde futbol oynamak onlar için de iyi olacak. Böylece hiçbir takım ev sahibi konumunda olmayacak” şeklinde konuştu.
Daha önce Fransa’da düzenlenen 1998 Dünya Kupası ve 2006 Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapan Parc des Princes ise 2016 Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finali göremeyecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam