Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kiev'de turistik gezi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/02/2011 - 13:22 GMT+2

4-1'in rövanşında deplasmanda Dinamo Kiev ile karşılaşan Beşiktaş sahadan 4-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlı futbolcular neredeyse sahada turist gibi gezinince Kartal Avrupa defterini de kapatmış oldu. Kiev'in golleri Vukojevic, Yarmolenko, Gusev ve Shevchenko'dan geldi.

guti, beşiktaş, dinamo kiev, 2011

Görsel kaynağı: AA

Ne maçlar görmüştü futbolseverler imkansız denilenin başarıldığı. Daha bir ay geriye gittiğimizde Newcastle United’ın Arsenal karşısında 4-0’dan 4-4’e getirdiği maçı, Genoa’nın Roma karşısında 3-0 geriye düştüğü müsabakayı son 35 dakikada bulduğu gollerle 4-3 kazandığını görüyoruz. Beşiktaş da gerekli mental seviyeye ulaşırsa ilk maçtaki 4-1’lik hezimeti telafi edip tur atlayabilirdi.
Daha üçüncü dakikada anladık ki Beşiktaş’ın hiç niyeti yok işi uzatmaya. Yine savunmada kaos, yine bir karambol, Vukojevic topu önünde buldu ve tek dokunuşla ağlarla buluşturdu. Sonrası Beşiktaş’ın orta sahada çevirdiği toplar, ilerleyip ilerleyip rakip ceza alanda takılması... Kaptan olarak sahaya çıkan Guti’nin hayaleti, ofsayt kuralını bilmeyen Hugo Almeida ve daha kötüsü organize olamayan bir takım sahadaydı. Bu takımın en iyisi, bir şeyler yapmak için çabalayanı ise Necip’ti.
Tabii ki onun da çabası tek başına hiçbir şey ifade etmiyordu. İki tane hava hakimiyeti çok yüksek olan forvete sahipken kanatlardan destek alamayan bir hücum düzeninin anlamsızlığı gibi...
İkinci yarı felaketin devamıydı. 55. dakikada Yarmolenko savunmanın arkasına sarktı ve Rüştü’yü çalımlayarak skoru 2-0’a getirdi. 10 dakika sonra Eremenko’nun uzaktan vuruşu direkten döndü. Ninkovic’in önünde kalan topu bu futbolcu içerideki Gusev’e çevirdi. Gusev de dokunarak farkı üçe çıkardı.
Ve sonra Shevchenko vardı. Bu maçta da boş geçmedi. 74. dakikada Eremenko’dan aldığı pasla ceza sahası dışından vuruşu ağlarla buluştu.
Beşiktaş böylece bir haftada yaptığı üç maçta da dörder gol yemiş oldu. Şimdi siyah-beyazlı kulüpte neler olacak onu izleyeceğiz...
Stat: Valeriy Lobanovskiy
Hakemler: Tony Chapron, Emmanuel Boisdenghien, Michael Annonier (Fransa)
Dinamo Kiev: Shovkovskiy, Silva, Yussuf, Almeida, Popov, Vukojevic, Gusev, Eremenko, Yarmolenko (Dk. 63 Ninkovic), Shevchenko (Dk. 77 Zozulya), Milevskiy (Dk. 69 Kravets)
Beşiktaş: Rüştü, Hilbert, Sivok, Ferrari (Dk. 59 İbrahim Toraman), İsmail, Ernst, Aurelio, Necip, Guti (Dk. 72 Onur), Bobo, Almeida (Dk. 59 Nobre)
Goller: Dk. 3 Vukojevic, Dk. 55 Yarmolenko, Dk. 64 Gusev, Dk. 74 Shevchenko (Dinamo Kiev)
Sarı kartlar: Dk. 30 Ferrari, Dk. 53 Aurelio, Dk. 56 Almeida (Beşiktaş), Dk. 83 Zozulya (Dinamo Kiev)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam