Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Portekiz Ligi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/04/2011 - 00:27 GMT+3

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final rövanş maçları bugün tamamlanırken üç Portekiz takımı; Benfica, Porto ve Braga yarı finale yükseldi. Diğer yarı finalist ise, Twente'yi eleyen Villarreal oldu.

benfica

Görsel kaynağı: AFP

Çeyrek final ilk mücadelesinde deplasmanda Benfica'ya 4-1 mağlup olan PSV imkansızı mümkün kılmak için sahaya çıkıyordu. İlk maçta Benfica rakibini tabir-i caizse eze eze mağlup etmiş fakat yenilen bir gol rövanş öncesi kafalarda soru işareti yaratmıştı.

Rövanş karşılaşmasına da Portekiz temsilcisi çok iyi başladı. İlk 10 dakikada iki net pozisyon yakalayan takım bir türlü golü bulamadı.

Ancak 10. dakikadan sonra ev sahibi takım hücuma çıktığı her dakikada etkili pozisyonlar yakaladı. Bunun da semeresini 17. dakikada aldılar. Lens’in sağdan getirdiği topa Dzsudszak arka direkte dokundu ve takımına umut aşıladı.

25. dakikada ise ilk golün asistini yapan Lens, savunmada yapılan büyük hatayla bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. İlk vuruşunu Roberto çıkardı ancak ikincisi için kimsenin yapacak bir şeyi yoktu: 2-0

Benfica tamamen dağılmış durumda ikinci yarıya girecekti ki 45+2. dakikada bir serbest vuruş kazandı Portekiz temsilcisi. Kafalardan seken topa arka harika bir vuruş yapan Luisao maçın bütün rengini değiştirdi: 2-1.

İkinci yarıya girerken ise PSV her ne kadar baskılı gibi gözükse de Benfica savunmada kısmen rahat bir oyun ortaya koyuyordu. İlk yarının sonunda gelen gol hevesini kırmıştı Hollanda temsilcisinin. 63. dakikada ise bütün ümitler yıkıldı PSV'de. Peixoto'nun yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı Cardozo gole çevirdi ve skoru eşitledi: 2-2.

Kalan dakikalarda PSV ne kadar risk alsa gereken istek ve beceriye sahip olamayınca Benfica 2-2'lik skorla adını yarı finale yazdırdı.

Günün diğer maçları:
Braga: 0 – Dinamo Kiev: 0
Twente: 1 – Villarreal: 2
Spartak Moskova: 2 - Porto: 5Yarı final eşleşmeleri: Benfica - Braga
Porto - Villarreal
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam