Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Meksika grup lideri

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/06/2011 - 10:50 GMT+3

17 Yaş Altı Dünya Kupası’nda A ve B Grubu’nda maçlar tamamlandı. A Grubu’nda Meksika, Avrupa Şampiyonu Hollanda’yı evine gönderirken, B Grubu’nda Japonya, lider olarak bir üst tura adını yazdırdı.

meksika 17 yaş altı

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Meksika’da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nda grup maçları tamamlanmaya başladı. A Grubu’nda ev sahibi Meksika, son maçta son Avrupa Şampiyonu Hollanda ile karşılaştı. Mayıs’ta oynanan Avrupa Şampiyonası’ndaki görüntüsünden çok uzak olan Hollanda için tek hedef galibiyetti ancak Meksika, Portakallar’ın umudunu söndürdü.
Meksika, 29’da Casillas, 43’te Fierro ile durumu 2-0’a getirdi. Bu golden sonra hareketlenen Portakallar, 47’de Depay, 63’te ise Ebecilio ise skoru eşitledi. Maçın skorunu ise 90+4’te Gonzalez tayin etti. Ev sahibi Meksika, üç maçta elde ettiği 9 puanla gruptan lider çıktı. Portakallar ise 1 puanla son sırada yer aldı ve evinin yolunu tuttu.
Grubun diğer maçında Kuzey Kore ile Kongo karşı karşıya geldi. Bir üst tura yükselmek için 1 puana ihtiyacı olan Kongo, o puanı aldı ve amacına ulaştı. Ju Jong-Chol ile 14’te öne geçen Kuzey Kore, 75’te Nkounkou’nun golüne engel olamayınca maç 1-1 sona erdi. Kongo adını bir üst tura yazdırdı.
Japonya lider
B Grubu’nda ise A Grubu’na nazaran daha çekişmeli bir mücadele vardı. Son maçlara, Japonya 4, Fransa 4, Arjantin 3, Jamaika 0 puanla girdi.
Grubun lideri Japonya, Arjantin ile karşılaştı. Oyuna hızlı başlayan Japonya, 4’te Takagi, 20’de Ueda ile 2-0 öne geçti. İkinci yarıda yine Japonya üstündü. 74’te Akino ile rahatlayan Japonlar, 87’de Arjantin’in Ferreira’nın golüne engel olamadı. Bu skorla Japonya 7 puanla lider olarak gruptan çıktı.
Avrupa temsilcisi Fransa ile Karayipler ülkesi Jamaika’nın mücadelesinde ise eşitlik bozulmadı. Hedefis olan Jamaika 9’da Lewis ile öne geçti. 58’de Benzia ile gelen gol ise Fransa’nın kupa macerasını sürdürdü.
Turnuvada bu gece C Grubu’nda, Uruguay – İngiltere, Kanada – Ruanda, D Grubu’nda ise ABD – Yeni Zelanda, Çek Cumhuriyeti - Özbekistan maçları oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam