Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

20 yas alti dunya kupasi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/06/2012 - 14:22 GMT+3

FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın logosu ve lansmanı Çırağan Sarayı'nda dünya kamuoyuna tanıtıldı.

20 yaş altı dünya kupası, logo

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağımız FIFA U20 Dünya Kupası'nın lansmanına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, FIFA U20 Dünya Kupası turnuva direktörü Inaki Alvarez ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar katıldı.
20 yaş altında dünyanın en iyi 24 takımının katılacağı 2013 FIFA U20 Dünya Kupası; Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon şehirlerinde düzenlenecek. Bu sebeple lansmanda Trabzon ve Bursa Vali yardımcıları ile Rize Belediye Başkanı da hazır bulundu.
6 grup 7 şehir
Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı FIFA U20 Dünya Kupası'nda 6 grupta 24 takım mücadele edecek ve bu 6 grup 7 şehrimizde oynanacak.
Toplam 52 karşılaşma, İstanbul'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda, Bursa'da Bursa Atatürk Stadı'nda, Antalya'da Mardan Stadı'nda, Kayseri'de Kadir Has Stadı'nda, Gaziantep'te Kamil Ocak Stadı'nda, Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda ve de Rize'de Yeni Rize Şehir Stadı'nda yapılacak.
Şampiyonanın açılış maçı, aynı zamanda yılın en uzun günü olan 21 Haziran 2013'te Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak.
Yarı finaller Trabzon ve Bursa'da
Türkiye grup maçlarını Trabzon ve Rize'de yapacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsünden oluşan toplam 16 takım 2.tura yükselecek.
Rakiplerini tek maçlık eleminasyon sisteminde eleyecek 8 takım, İstanbul, Kayseri, Rize ve Bursa'da oynanacak çeyrek finallerde mücadele edecek.
Yarı finallerin biri 10 Temmuz 2013'te Trabzon'da diğer ise aynı tarihte Bursa'da yapılacak.
Final ve 3.'lük maçına ise 13 Temmuz 2013'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı ev sahipliği yapacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam