Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

En büyük kupa Inter’in

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/12/2010 - 22:44 GMT+2

Kulüpler Dünya Kupası finalinde Inter, Afrika temsilcisi Mazembe’yi Eto’o, Pandev ve Biabiany’nin golleriyle 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Inter de Milan

Görsel kaynağı: Eurosport

Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Inter ile 2009-2010 Afrika Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Mazembe, Abu Dabi’de Kulüper Dünya Kupası finalinde karşı karşıya geldi.

Mazembe final yolunda çeyrek finalde Kuzey ve Orta Amerika Şampiyonu Pachuca’yı yarı finalde de Güney Amerika Şampiyonu Internacional’i sürpriz bir şekilde elemeyi başarıp finale ulaşmıştı. Inter ise çeyrek final oynamamış yarı finalde ise Asya Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Seongnam Ilhwa’yı 3-0’lık skorla rahat bir şekilde geçip kupanın en büyü favorisi olduğunu göstermişti.

Karşılaşmaya da hızlı başlayan taraf İtalya temsilcisiydi. 13. dakikada Goran Pandev, Eto’o ‘nun pasında defans oyuncularından sıyrılıp düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.

Bu golden yalnızca dört dakika sonra ilk golün pasını veren Eto’o yine sahneye çıktı. Ceza sahası içinde topla buluşan Kamerunlu sert bir vuruşla Mazembe’nin belki de az da olan umudunu yok ediyordu: 2-0.

Gollerden sonra da Inter atakları dur durak bilmedi. Arjantinli yıldız Diego Milito ile üç net pozisyon yakalayan Rafa Benitez’in öğrencileri aradıkları golü ancak 85. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Biabiany’nin ayağından buldu: 3-0

Internazionale, bu şampiyonlukla birlikte ilk kez katıldığı kupayı müzesine taşıdı. İtalya temsilcisi ayrıca kupanın dördüncü kez üst üste Avrupa’ya gitmesini sağladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam