Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fransa'da 22. hafta

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 04/02/2012 - 15:23 GMT+2

Fransa Ligi’nde 22. hafta mücadeleleri bugün yapılacak maçlarla başlayacak. Marsilya ile Lyon'un kapanışını yapacağı haftayı sizler için derledik.

FOOTBALL - 2010/2011 - Lyon-Marseille - Reveillere - J.Ayew

Görsel kaynağı: AFP

Açılış maçında Nancy, geçen hafta Marsilya’ya boyun eğen ve altıncılığa düşen Rennes’i konuk edecek. Saint-Etienne, ligin sürpriz ekiplerinden Lorient’a konuk olacak. 14. sıradaki Dijon, iki puan gerisindeki Valenciennes’in karşısına çıkacak. Daha önce 20.00’da başlayacağı açıklanan bu karşılaşmalar, kötü hava şartları nedeniyle 16.00’da başlayacak.

Bu akşam saat 20.00’de ise devler sahaya çıkacacak. Carlo Ancelotti yönetimindeki lider Paris Saint-Germain, Evian’la karşılaşacak. Paris’te yeni transferlerden Alex’in hafif sakatlığı nedeniyle oynaması şüpheli gözüküyor. İtalyan oyuncu Thiago Motta’ya ise Ancelotti’nin forma vermesi bekleniyor.

Geçen hafta son anda zafere giden ikinci Montpellier’nin rakibi ise Brest olacak. Montpellier’de Afrika Uluslar Kupası’dan dönen orta saha Belhanda’nın takımı katılımı önemli olacak. Ajaccio, ligin dibindeki Nice’i konuk ederken, Bordeaux’nun rakibi iki sıra üstündeki Toulouse olacak.

Lille, Sochaux'ya karşı
Pazar günü ise Ligue 1 üç maçla devam edecek. Saat 19.00’da başlayacak mücadelede Sochaux, Lille’i konuk edecek. Kuzey Fransa ekibinde tek hedef, 19. sırada bulunan Sochaux’da üç puan almak.

Aynı saatte başlayacak öteki mücadelede ise 17. sıradaki Caen, düşme potasında bulunan Auxerre ile karşı karşıya gelecek.
Müthiş kapanış
Haftanın kapanış mücadelesinde ise Marsilya’yla Lyon oynayacak. Ev sahibinde Mathieu Valbuena’nın cezası nedeniyle forma giyemeyecek olması kilit. Tüm kulvarlarda oynadığı son sekiz maçtan galip ayrılan Marsilya’da Afrika Uluslar Kupası’nda forma giyen Andre ve Jordan Ayew olmayacak.

Marsilya’nın bir puan önünde bulunan Lyon ise geçen haftaki 3-1’lik Dijon galibiyetinin etkilerini sürdürmekve tırmanışa geçmek istiyor. Fransa Ligi'nde 22. haftanın son maçında Marsilya ile Lyon, saat 22.00'de karşı karşıya gelecek.

HAFTANIN FİKSTÜRÜ
PUAN DURUMU
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam