Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fransa: İtalyan dokunuşu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 12/03/2012 - 18:35 GMT+2

Fransa Ligi'nde 27. hafta yine heyecan fırtınasına sahne oldu. Paris'in son dakikada liderliğini koruduğu haftayı İnan Özdemir yazdı.

Kevin Gameiro Dijon PSG

Görsel kaynağı: AFP

Fransa’daki rekabeti nasil tanimlarsiniz? Son topa kadar? Son nefes? Son an? Bir “Son” var ve bunun içinde Berkun Oya yok Carlo Ancelotti var.

Italyan teknik adamin yönetiminde çiktigi sekiz maçta hiç yenilgi yüzü görmedi Paris, Ancelotti belki dünyayi kurtarmadi, belki tarih yazmadi, belki Paris’i bir anda futbol sehrine çevirmedi ama yavas yavas, parça parça her seyi ilerletti. Yürümeyi ögrenen bir bebek gibi, düse kalka...
Taraftara güven, oyuncuna güven, takimina güven. Ancelotti’nin futbol zekasindan daha önce getirdigi anlayis, eldeki imkanlarin iyi kullanilmasiydi. Burada sözümüz herhangi bir sekilde eski teknik direktör Antoine Kombouare’yi baglamiyor, meclisten disari, o da dolaptaki malzemelerden bir seyler çikartmayi düsünüyordu.

Tek sorun, Carlo Ancelotti’nin gelisiyle birlikte cosan Katarli sahipler ve Leonardo’nun büyük yildizlar pesinde kosmasiydi. Büyük yildizlar gelmedi, Paris daha mütevazi bir hamurla üretime geçmek zorunda kaldi. Sonuç, Ancelotti’nin becerisinin Fransizca uyarlamasi oldu.

Çetelesini tutalim mi son haftalarin? Murat Boz sarkisi gibi oldu, tutalim.
Montpellier’ye karsi, 62. dakikada oyuna giren Guillaume Hoarau beraberligi getiren golün sahibi oldu. 2-2, Paris’i zirvede tuttu. Montpellier daha iyi oynayan tarafti, Ancelotti’nin son hamleleri en eski futbol gerçeklerinden birini yüzümüze çarpti. Her zaman iyi oynayan kazanamaz.

Lyon’a karsi, 71. dakikada oyuna giren Marcos Ceara ve Mathieu Bodmer, skoru degistiren isimlerdi. Paris, 4-2 gerideydi. Ceara farki bire indirdi, Bodmer beraberligi getiren golün asistini verdi.
picture

Kevin Gameiro Dijon PSG 11/03/2012

Görsel kaynağı: AFP

Dijon’a karsi, dün, bu sefer farki ilk 11’le yapti. Sahaya sürdügü Siaka Tiene ve Kevin Gameiro, Dijon filelerini havalandiran isimler oldular. Gameiro’nun golü galibiyeti 90’da getirdi.

Gameiro galibiyeti getirmekle kalmadi, haftanin oyuncusu payesini de kendine çekti. Hoarau’nun performansi sonrasi bir kenara atilan Fransiz forvet, agir elestirileri son dakikada püskürttü.

Son dakikalar, son anlar, son günler... Paris kendi isini kendi görmeyi sevse bunu zor yollardan yapmakta usta bir isim. Arkasindan atlilarla gelen bir Montpellier eslinde, “Fransa’da rekabet baskadir.”

HAFTANIN SONUÇLARI
PUAN DURUMU
GOL KRALLIGI
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam